GOLDEN BYTES

Alles kunnen betalen met SMS; nu bij HMG

Persbericht gericht aan Media-, internetredactie

Alles kunnen betalen met SMS

Den Haag, 12 april 2002. In opdracht van Holland Media Groep (HMG) levert Golden Bytes in samenwerking met NMCA, als éérste in Nederland, een flexibel en toegankelijk betaalsysteem via SMS. De betaaldienst gaat bij aanvang van het komend YORIN-programma .The Bar. op 16 april live.

Participanten
Golden Bytes is bekend van ondermeer de succesvolle Big Brother SMS-diensten en marktleider op het gebied van SMS-versturing. Deze positie heeft zij onder andere te danken aan haar gateway en het netwerk met alle operators in veel Europese landen. NMCA levert een onafhankelijk verificatie-systeem dat gebruik maakt van zowel internet als de mobiele telefoon. Het unieke telefoonnummer in combinatie met pasnaam en pincode geven de mogelijkheid om veilig te stemmen, te betalen, contracten over het net af te sluiten. HMG maakt gebruik van de betaaldienst in het YORIN-programma .The Bar.. Door bijvoorbeeld .The Bar. merchandising, die in de bar te koop is, ook via internet aan te bieden en kortingen te geven op sms diensten en de live-streams. Naast deze unieke betaaldienst worden de beproefde sms-diensten geperfectioneerd en verder uitgebreid, zoals stemmen per sms en het laatste nieuws per sms. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe elementen toegevoegd, zoals het versturen van SMS tekstboodschappen in de televisie-chat tijdens de herhalingen, als ook een sms hulpdienst aan de barkeepers om direct een bijdrage te leveren aan het succes van de teams.

I-mode versus SMS
Net nu juist I-mode on-line gaat en meer mogelijkheden claimt, komen diverse nieuwe applicaties rond sms-transacties op de markt. Golden Bytes verwacht dat de, meer dan geaccepteerde sms-techniek nog zeker 10 jaar een dominante rol in de mobiele communicatie zal blijven spelen. De verwachting is gebaseerd op onderzoek door The Razor en het mislukken van WAP.

Werkwijze
Een sms-je met het 06-nummer en het over te maken bedrag, bevestigd door pincode, kan eenvoudig voor de betaling zorgen. Sneller en flexibeler kan het niet. De NMCA faciliteert het betalingsplatform, rekening houdend met de komende Europese .elmi-regelgeving..

Toepassingen / voordelen
Aankoop van eenvoudige producten en diensten, zoals een bioscoopkaartjes, dagelijkse boodschappen of onderlinge transacties, kunnen al snel op deze wijze uitgevoerd worden. Voor de retailer / winkelier géén grote investering noodzakelijk het GSM-platform is de basis, hetgeen een volstrekt beveiligd systeem is. De consument is daarbij inmiddels vertrouwd met de SMS-techniek.

Uitleg
Op de website www.smsxs.nl (klik op demo.s, voorbeeld betaling 10 euro van mobiel naar mobiel) alsook op de fanclubsite van The Bar, staat het proces helder uitgelegd.

Uitdaging
Net zoals het principe van de chipknip dient de ontvanger/zender een saldo op een bankplatform weg te zetten. Dat kan bijvoorbeeld snel en rechtstreeks via Bibit, (Bibit Global Payment Services is een van .s werelds grootste Payment Service Providers), Rabodirect of via alle andere betaalmiddelen. De uitdaging wordt om iedereen een bepaald saldo op het platform te laten neerzetten. Zolang dat niet gebeurt, kan er geen transactie plaats vinden tussen zender en ontvanger.

Golden Bytes en HMG verwachten op de vertrouwde diensten rondom .The Bar. wederom miljoenen sms-jes. De verwachtingen rondom het betaalsysteem zijn voorlopig bescheiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Golden Bytes
Marcel Wendt
t: +31(0)703025990
e: info@golden-bytes.com

12 apr 02 16:25