Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 16-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding op busbaan
ALMERE Op busbaan bij de Polderrmolenweg heeft zich maandagmorgen een aanrijding voorgedaan. Een 54-jarige automobilist uit Almere reed op de Poldermolenweg en wilde de busbaan oversteken. De verkeerslichten deden het op dat moment. Een 26-jarige buschauffeur zag dat de man overstak, remde maar kon niet tijdig tot stilstand komen. De passagiere van de Almeerder (leeftijd en woonplaats onbekend) had last van haar hoofd en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De auto is afgevoerd.

Verkeerscontrole
ALMERE De politie heeft maandagmorgen op de Oude Waterlandseweg een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal zijn zon 50 autos gecontroleerd en 13 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor rijden zonder autogordel.

Controle Easy Rider
ALMERE Maandagmiddag is op het Westeinde in het kader van het project Easy Rider een bromfietscontrole gehouden. In totaal 10 bromfietsen zijn gecontroleerd. Daarvan bleken er 5 niet helemaal in orde. Er is voornamelijk bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid.

Aanrijding Gooiseweg
ZEEWOLDE Op Gooiseweg zijn maandagmiddag twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 35-jarige automobilist uit Nijkerk wilde vanaf de Adelaarsweg de Gooiseweg oversteken en zag daarbij kennelijk een 52-jarige automobilist uit Voorthuizen, die over de Gooiseweg reed, over het hoofd. Twee inzittenden van de Nijkerker (woonplaats en leeftijd onbekend) zijn voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Aanrijding onder invloed
ZEEWOLDE Maandagavond heeft zich op de Schollevaarweg een eenzijdig ongeval voorgedaan. Een 36-jarige automobiliste uit Lelystad was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Een passerende automobiliste had de vrouw even mee naar huis genomen en kwam even later weer terug bij de plaats van het ongeval. De Lelystedelinge had licht letsel aan het hoofd en is ter behandeling overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de vrouw alcohol genuttigd had, is zij vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies 660 ug/l (1,5 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.