Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 april 2002
·

Motorrijdster onderuit Voorhout
Een 25-jarige vrouw uit Voorhout ging op maandag 15 april rond 10.50 uur met haar motor op de Oosthoutlaan onderuit. In een bocht gleed het achterwiel van de motor op het natte wegdek weg.Door de val liep zij een hersenschudding en enkele kneuzingen op. Zij werd overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Snelkraak bij elektronicawinkel Lisse
Onbekende snelkrakers ramden op dinsdag 16 april rond 04.15 uur met een gestolen auto de pui van een elektronicawinkel aan de Kanaalstraat. Door het vernielde rolluik zagen de twee krakers kans om uit de winkel een aantal laptops en organizers te stelen. Daarna reden ze weg in de auto, eigendom van een bewoner van een woning aan de Westerdreef in Lisse. De politie stelde onmiddelijk een ondezoek in. Tot op heden ontbreekt echter van de auto en de snelkrakers ieder spoor.

Automobilist rijdt bromfietser aan Leiden
Een 33-jarige automobilist uit Sassenheim reed op maandag 15 april rond 18.25 uur op de Morsweg bij het inrijden van een parkeervak een 18-jarige bromfietser uit Leiderdorp aan. De bromfietser is met letsel aan een been overgebracht naar het LUMC. De automobilist zag bij het inrijden van het parkeervak de zich naast hem bevindende bromfietser vermoedelijk over het hoofd.

Vrouw van tas beroofd Leiden
Een 52-jarige vrouw uit Leiden is op maandag 15 april rond 20.50 uur op de Bosrode van haar tas beroofd. De vrouw fietste over de Bosrode toen haar een jongeman op de fiets naderde. In het voorbijgaan zag deze kans de tas van de vrouw haar schouder te trekken. De vrouw zette nog een achtervolging in maar staakte deze toen zij door de berover met een scherp voorwerp werd bedreigd.

Inbrekers op heterdaad aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie hield op dinsdag 16 april rond 01.10 uur in en bij een groentewinkel aan de Herenhof drie inbrekers aan. De mannen, allen afkomstig uit Alphen aan den Rijn met de leeftijden van 23, 28 en 24 jaar, zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding verdachten bedrijfsinbraak Alphen aan den Rijn
De politie heeft in maart en april in totaal elf verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden. De verdachten, in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar zijn afkomstig uit Alphen aan den Rijn, Ter Aar en Alphen aan den Rijn. Zij zouden op dinsdag 9 oktober even voor 23.00 uur hebben ingebroken bij een schoenenzaak aan de Van Boetzelaerstraat. De inbrekers wisten de zaak binnen te komen door een ruit in te slaan. Uit de zaak werden 23 paar schoenen weggenomen. Een getuige meldde de vernieling van de ruit bij de politie en zag kort daarna drie jongens ervandoor gaan. Na onderzoek kon de politie de elf verdachten aanhouden.

Fietser komt om het leven bij ongeval Gouda
Een 24-jarige man uit Gouda is op dinsdag 16 april rond 06.20 uur bij een ongeval op de Rotterdamseweg om het leven gekomen. Hij werd op zijn fiets aangereden. Bij dit ongeval was een 23-jarige automobilist uit Gouda en mogelijk nog een onbekende tweede automobilist betrokken. De politie doet daar onderzoek naar en stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 3 april een snelheidscontrole gehouden op de Europalaan en de Zuidplasweg. Op de Europalaan reden van de 449 passanten 124 te hard. Van de 227 passanten op de Zuidplasweg waren er 31 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 75 km/uur, de toegestane snelheid is 50 km/uur.


--- einde berichten ---