Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Winkeldieven aangehouden

WOUDENBERG- Op maandagmiddag werd een 16-jarig meisje uit Woudenberg aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 14.00 uur wilde het meisje een winkel aan de Dorpsstraat verlaten zonder enkele goederen af te rekenen aan de kassa. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. Het meisje werd aangehouden en verklaarde aan de agenten dat ze van een vriendin had gehoord dat winkeldiefstal erg makkelijk was en wilde het daarom zelf ook een keer proberen. Het meisje zal via het bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd omstreeks 16.00 uur een 32-jarige man uit Leusden aangehouden nadat hij met niet betaalde flessen bier een winkel wilde verlaten. De man was in een winkel aanwezig op het Euterpeplein en wilde de winkel verlaten zonder de flessen af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en hield de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Boetes open AMERSFOORT- Op maandagmiddag zagen agenten omstreeks 15.35 uur een 33-jarige automobilist uit Amersfoort rijden over de Kleine Haag. De agenten zagen dat de man zijn mistlichten aan de voorzijde voerde. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij nog 850 Euro aan boetes had openstaan en dat de politie van Rotterdam hem nog wilde spreken voor een andere zaak. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De openstaande boete werd betaald door een vriendin en de man werd vervolgens overgebracht naar de politie Rotterdam.

Mannen aangehouden na verzet AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werden drie mannen aangehouden nadat ze een agent hadden geschopt. Omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Kamp. De auto werd gecontroleerd en de bestuurder werd gevraagd mee te werken aan de alcoholblaastest. De man weigerde dit en werd aangehouden. Kennelijk wilde zijn twee passagier de aanhouding voorkomen en begonnen aan de agenten te trekken en te schoppen. Versterking werd opgeroepen en de drie mannen in de leeftijd van 21, 24 en 32 jaar afkomstig uit Mainz, Horrweiler en Amersfoort werden aangehouden in ingesloten voor verhoor. De agenten raakten niet gewond.

Snelheidscontrole WOUDENBERG- Op de Stationsweg Oost werd van 15.30 tot 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1751 voertuigen de controlepost en reden 46 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.