Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 09-04-2002
Vergunning kinderopvang in Sint-Joris
Het college verleent een exploitatievergunning aan Stichting Korein Kinderopvang voor kinderopvang in een ruimte van verzorgingshuis Sint-Joris. Er is plaats voor 12 kinderen van 0 tot 4 jaar, met een buitenspeelruimte.

Verhuur grond
De gemeente wil een stukje grond aan De Kruik tijdelijk verhuren.

Vogelkwekerij Nieuwedijk
Het college is accoord gegaan met de vestiging van een tropische vogelkwekerij aan de Nieuwedijk, omdat het een agrarisch bedrijf is en dus binnen het bestemmingsplan past. De ZLTO heeft hiertegen zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn echter niet ontvankelijk, omdat een vogelkwekerij gewoon binnen het bestemmingsplan past.

Verpachtingen
De gemeente heeft nog 12 langlopende verpachtingen van grond. Geïnventariseerd wordt hoe het staat met de melkquotumrechten, in verband met eventuele verkoop van grond.

Riolering buitengebied
Het project riolering buitengebied is afgerond. In totaal zijn 81 percelen aangesloten op de riolering. Met 78 eigenaren is overeenstemming bereikt over betaling van de eigen bijdrage van 1815. Bij de overige eigenaren kan baatbelasting in rekening gebracht worden (ter hoogte van de eigen bijdrage). Voor 9 percelen is ontheffing gevraagd bij de provincie, omdat de kosten meer dan 18.151 bedragen. Daar wordt een alternatief systeem aangelegd.

Verkoop woonwagen
In 2002 is de woonwagenlocatie aan de Kaarsenmaker in Middelbeers opgeheven, vanwege gebrek aan belangstelling. Het Woningbedrijf beschikte over 2 wagens op deze locatie. Onlangs werd er één verkocht. De tweede wordt nu ook verkocht. Op het veldje aan de Kaarsenmakers komen bouwkavels.

Huurverhoging
Woningbedrijf Oirschot past dit jaar gedifferentieerde huurverhoging toe, om de huurwoningen betaalbaar te houden. De verhoging schommelt tussen de 1,5 en 3,5 %.
09-04-2002 (nieuw)
2-4-2002