Bartiméus



* Video voor opvoeders van slechtziende en blinde kinderen
---

Persbericht

Video voor opvoeders van slechtziende en blinde kinderen

`See you..!' is een video van Bartiméus over de sociale ontwikkeling van slechtziende kinderen. De video is bestemd voor ouders, leerkrachten en anderen die bij de opvoeding van slechtziende kinderen betrokken zijn. In `See you..!' wordt een portret geschilderd van vijf kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen.

Aan de hand van de beelden in de video wordt ingegaan op de gevolgen van slechtziendheid voor de omgang met anderen. Ouders en leerkrachten geven aan hoe zij in hun handelen rekening houden met de invloed van de slechtziendheid op de sociale ontwikkeling.

Enkele jaren geleden verscheen bij Bartiméus de Nederlandstalige video `Ik zie je...!' met bijbehorende handleiding. Deze video en handleiding zijn nu ook in het Engels verkrijgbaar. De Engelse titel van de video is `See you..!'

De video is gemaakt door Diety Gringhuis, Paul Lagerweij (beiden klinisch pedagoog bij Bartiméus) en Jan IJzerman (programmamaker). De speelduur is dertig minuten. `Ik zie je..!' kost 13,39 en `See you..! &euro 25,- (binnen Nederland inclusief verzendkosten).

Bestelinformatie
`See you..!' en `Ik zie je..!' zijn verkrijgbaar bij:

Bartiméus
Informatiepunt Publicaties en Presentaties
Monique Voorburg
Postbus 340
3940 AH DOORN
telefoon: 0343-526844
fax: 0343-513996
e-mail: m.voorburg@bartimeus.nl

of via deze site op:
Nederlandstalig: www.bartimeus.nl/video.html#zie Engelstalig: www.bartimeus.nl/publications.html