Gemeente Waalwijk

In juni 2001 heeft de gemeenteraad wijkbudgetten ingevoerd. Een wijkbudget is een bedrag dat door de bewoners van een wijk mag worden besteed aan verbetering van de leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang. Niet de gemeente bepaalt, maar bewoners van een wijk, mits het niet haaks staat op andere afspraken.

U kunt zelf een knelpunt of idee aanmelden door het wijkbudgetformulier in te vullen. In mei en juni zijn er bewonersvergaderingen waarin vervolgens de beslissingen vallen. In het najaar vindt de uitvoering plaats. Op deze manier wil de gemeente samen met Casade woondiensten, Woningstichting Volksbelang, de politie, de stadswachten, stichting Mozaïek en vooral met ú en de bewonerscomités het leven in uw buurt beter, veiliger en prettiger maken. Let wel het moet hier gaan om algemeen wijkbelang, dus geen persoonlijke kwesties en ook geen zaken die onder regulier onderhoud vallen, zoals losse trottoirtegels, kapotte verlichting et cetera. Deze zaken kunt u melden via het meldpunt, telefoon 0416 683630.

Voor het jaar 2002 zijn de volgende bedragen beschikbaar:

Waalwijk-Noord

64.268

Waalwijk-Zuid

58.750

Sprang-Capelle en Waspik

62.992

Totaal

186.010

U kunt het wijkbudgetformulier rechtstreeks naar uw wijkteam sturen. Is er in uw buurt een bewonerscomité, dan raden wij u aan ook aan dit comité een kopie te sturen en eventueel met het comité in overleg te treden.

* Wijkteam Waalwijk Noord, Helma van der Pluijm
* Wijkteam Waalwijk Zuid, Jan van Horssen
* Wijkteam Sprang-Capelle/Waspik, Ted Elschot
Postbus 10150, 5140 GB Waalwijk

Let op: om mee te doen voor de bedragen voor 2002 moet het formulier bij de wijkteamleiders binnen zijn op uiterlijk vrijdag 3 mei. In juni worden bewonersvergaderingen gehouden die in de media worden aangekondigd.