Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Doorbraak in internettelefonie:
bellen en gebeld worden met een gewone telefoon

Rits tele.com introduceert de InternetPhoneWizard. Dit apparaat maakt het mogelijk om goedkoop met een gewone telefoon over het internet te bellen naar gewone en mobiele telefoons waar ook ter wereld. Groter gebruiksgemak (geen gedoe meer met microfoons, luidsprekers of headsets) en betere gesprekskwaliteit zijn de voornaamste pluspunten. Voor breedbandgebruikers vormt de InternetPhoneWizard in combinatie met een abonnement eindelijk een volwaardig alternatief voor een vaste telefoonaansluiting.

De InternetPhoneWizard wordt aangesloten de USB poort van een PC. De gebruiker heeft geen analoge telefoonaansluiting meer nodig: alle inkomende en uitgaande gesprekken lopen via het internet. Deze optie is ideaal voor breedbandgebruikers die een internetverbinding hebben via kabel of ADSL. Daarnaast kan de InternetPhoneWizard ook nog aangesloten worden op een bestaande analoge telefoonaansluiting: de gebruiker kan dan per gesprek kiezen of hij over internet of via het gewone telefoonnet belt.

50% besparen op telefoonkosten
In combinatie met een Gold abonnement bij één van de leveranciers die door Rits tele.com ondersteund worden (onder andere http://www.pilmo.com en http://pilmo.lycos.nl), kunnen breedbandgebruikers alleen al op de maandelijkse abonnementskosten 50% besparen terwijl de gesprekstarieven tot de laagste van Nederland behoren. Het in Amerika ontwikkelde apparaatje kan overigens ook in combinatie met een prepaid beltegoed van één van de genoemde aanbieders worden gebruikt.

Groter gebruiksgemak
De InternetPhoneWizard maakt bellen via het internet even simpel als gewoon telefoneren. De gebruiker hoeft niet langer achter de PC plaats te nemen, geen gedoe meer met headsets: gewoon de hoorn van de haak nemen, nummer kiezen op de gewone telefoon en het gesprek kan beginnen. Komt er een gesprek binnen via de PC (alleen bij Gold-abonnementen), dan gaat de gewone telefoon rinkelen. Ook minder technisch begaafde huisgenoten kunnen op deze manier profiteren van de lage gesprekskosten die internettelefonie biedt.

Optimale gesprekskwaliteit
De InternetPhoneWizard zorgt dankzij toepassing van de allernieuwste technologie op het gebied van echo-onderdrukking voor een optimale geluidskwaliteit. De praktijk wijst uit dat de ontvanger normaal gesproken niet merkt dat het telefoongesprek via het internet loopt. De InternetPhoneWizard kost EUR 89,- en wordt geleverd inclusief een gratis beltegoed ter waarde van EUR 10,-. Voor dat bedrag kan men bijvoorbeeld 340 minuten bellen binnen Nederland of 250 minuten naar Australië.

Alles over deze InternetPhoneWizard, alsmede de verkoopadressen is te vinden op http://www.internetphonewizard.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (