Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods en Cap Gemini Ernst & Young breiden samenwerking uit naar Nederland

Samenwerking stelt bedrijven in staat om een compleet integratieplatform in te zetten voor kostenbeheersing en flexibeler IT-systemen

Amsterdam / Utrecht, 16 april 2002 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware en Cap Gemini Ernst & Young Nederland BV (CGE&Y) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om integratie van systemen binnen en tussen ondernemingen te realiseren bij gezamenlijke klanten. De relatie bouwt voort op de bestaande succesvolle relatie in Noord-Amerika tussen beide bedrijven.

Omdat globalisering van de bedrijfsvoering steeds vaker voorkomt, staan veel bedrijven voor de uitdaging om een grote verscheidenheid aan systemen te koppelen, zowel binnen de eigen onderneming als met de systemen van zakenpartners. Om dit te realiseren en tegelijkertijd de IT-kosten te beperken, is een compleet en flexibel integratieplatform nodig. De relatie tussen CGE&Y en webMethods biedt hiervoor een oplossing en verandert complexe integratieprojecten die normaal gesproken veel klantspecifiek programmeerwerk nodig hebben in eenvoudige, makkelijk te implementeren oplossingen die gebaseerd zijn op toegankelijke gebruikersinterfaces en een plug & play architectuur.

Nederlandse klanten kunnen daarnaast een demonstratieopstelling van het webMethods-integratieplatform bezoeken in het Advanced Development Center (ADC) van CGE&Y in Utrecht. In dit onlangs geopende ADC is het webMethods-integratieplatform in gebruik als onderdeel van een supply chain managementoplossing. Naast het bekijken en testen van deze oplossingen in een gesimuleerde productieomgeving, kunnen klanten gebruikmaken van de faciliteiten en expertise die in het wereldwijde netwerk van 75 ADC's voorhanden zijn om razendsnel kwalitatief hoogwaardige maatwerkoplossingen te laten bouwen. Samen met de consultants van CGE&Y, die een diepgaande training over het webMethods-integratieplatform hebben gevolgd, maakt het ADC een vliegende start van nieuwe integratieprojecten mogelijk.

"We zijn verheugd over de uitbreiding van onze relatie met Cap Gemini Ernst & Young en zien er naar uit om samen krachtige integratieoplossingen te leveren aan het Nederlandse bedrijfsleven," zegt Richard Dobber, sales director Northern Europe van webMethods. "Cap Gemini Ernst & Young's ervaring met het ontwerpen en implementeren van integratieoplossingen zal voor onze klanten van onschatbare waarde zijn."

"Application Integration Management wordt een belangrijke peiler voor het IT-beleid van multinationals in 2002," zegt Michel de Beer van CGE&Y, alliance manager van de relatie met webMethods. "CGE&Y helpt organisaties zich aan te passen aan hun veranderende omgeving. webMethods biedt op dit moment een zeer compleet platform voor integratie binnen én tussen ondernemingen. Zo ondersteunt webMethods EDI -dat veel van onze klanten en hun zakenpartners nog steeds gebruiken- en zaken als workflow en business process management. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten een complete oplossing bieden, voor iedere fase van hun integratieprojecten."

WebMethods en CGE&Y hebben reeds tientallen gezamenlijke klanten in Europa. De Nederlandse samenwerking is de eerste formele partnerovereenkomst tussen beide bedrijven in dit werelddeel.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande management- en IT-adviesorganisatie. De onderneming is op wereldwijde schaal actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 56.500 medewerkers in dienst en realiseert een omzet van 8,4 miljard euro (in 2001). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com

Contactpersonen:

Jolanda Prins
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jolanda.prins@webmethods.com

Mireille Schrijnemaekers
Cap Gemini Ernst & Young
+31 (0)30 689 86 11
mireille.schrijnemaekers@cgey.nl

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl