Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 16 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man (34) bij het inbreken aangehouden Op basis van een door getuigen opgegeven signalement werd maandagavond een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor een poging inbraak in een woning aan de Goudsbloemstraat. De man had geprobeerd door breekwerk bij de voordeur en een raam naar binnen te komen. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van een breekijzer. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vrouw (34) valt uit raam; vriend aangehouden De politie werd maandagavond gestuurd naar de Stoepemaheerd waar een 34-jarige vrouw uit Groningen op straat lag nadat ze van twee hoog uit een raam van een woning was gevallen. De vrouw werd met hoofd-, heup- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de 39-jarige vriend van de vrouw, die in de woning verbleef, mogelijk betrokken was bij de val van de vrouw. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: verwarde vrouw zwaait met mes
Op de Goudlaan werd maandagmiddag een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden die met een mes liep te zwaaien en voorbijgangers bedreigde. De vrouw werd naar het bureau gebracht. Zij bekende de bedreigingen en bleek in de war. Na verhoor werd de vrouw op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbraak in gebouwen drafbaan
In twee gebouwen bij de drafbaan aan de Concourslaan werd maandag geconstateerd dat er was ingebroken. In een gebouw werd geluidsapparatuur weggenomen en een gokkast opengebroken. Ook nuttigden de dader(s) enkele etenswaren. In het andere gebouw werden kratten met frisdrank en sterke drank weggenomen. Bij beide gebouwen werd een deur geforceerd om binnen te komen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: snelheidscontrole op Korreweg
Bij een snelheidscontrole op de Korreweg werden maandagavond 11 bekeuringen uitgeschreven. Op de weg waar een maximum geldt van 50 km per uur scoorde de snelste automobilist 82 km per uur. De snelste brommer reed 49 km per uur.

Groningen: stadswachten keuren fietsen scholieren voor verkeersexamen De stadswachten in basiseenheid West hebben maandag een start gemaakt met de fietsenkeuring op de basisscholen in verband met het naderende praktische verkeersexamen. Tot dusverre zijn van vijf scholen in Hoogkerk en Groningen-West de groepen zeven en acht bezocht. In totaal werden van de 150 gecontroleerde fietsen er 65 afgekeurd. De kinderen krijgen gelegenheid om de fiets aan de wettelijke eisen te laten voldoen waarna er een herkeuring plaatsvindt.

Hoogezand: inbraak supermarkt
Maandagnacht is er ingebroken in een supermarkt aan de Pleiaden in Hoogezand. De toegangsdeur was geforceerd, waarna de onbekende dader(S) een hoeveelheid rookwaar meenam(en). Tot dusver is nog niet bekend om hoeveel het gaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Termunterzijl: aanhouding voor mishandeling
Een 30-jarige inwoner van Muntendam is maandagnacht aangehouden voor mishandeling van een medebezoeker van het café bij de plaatselijke camping. De Muntendammer had een woordenwisseling met een ander waar de medebezoeker, een 54-jarige inwoner van Termunten, zich mee bemoeide. De Muntendammer pikte dat niet en gaf hem een vuistslag in het gezicht waardoor de man gewond raakte. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon in de loop van de nacht weer naar huis. De muntendammer is voor verhoor naar het politiebureau gebracht waar hij een verklaring aflegde Hij is daarna weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Mensingeweer: auto uit de bocht
Op De Meerenweg bij Mensingeweer is maandagmiddag een 24-jarige automobilist uit Kloosterburen uit de bocht gevlogen. Hij raakte in de bocht de controle over het voertuig kwijt, waarna hij in een slip raakte en in de berm tegen een aantal palen tot stilstand kwam. Zijn auto raakte daardoor flink beschadigd. Hij kwam zelf met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Scheemda: fietser aangereden, politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar de bestuurder van een gele shovel die vermoedelijk getuige geweest is van een ongeval maandagmorgen om 7.30 uur op de Scheemderzwaag gelegen tussen Hamrikkerweg en de Zwaagsterweg. Daarbij werd een 14-jarige fietser uit Noordbroek aangereden door een 45-jarige automobilist uit Emmen. Betrokken automobilist reed in een witte bestelauto. De jongen raakte daarbij gewond en is onder meer met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet geheel duidelijk hoe de aanrijding plaatsvond. Mogelijk dat de shovelbestuurder nog meer daarover kan zeggen. Hij wordt uitgenodigd contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900-8844.

Opsporing Noord
Dinsdagavond zijn de volgende zaken aan de orde in het programma Opsporing Noord. Twee overvallen op bejaarde dames in Winschoten. Diverse insluipingen bij bejaarden in de omgeving van Delfzijl. Beelden van de goederen die zijn aangetroffen bij een heler op de Woonschepenhaven in Groningen, waar onder vijftien wandklokken. Tevens worden videobeelden getoond van daders van diefstallen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)