Stadsdeel Amsterdam-Noord

16/4/2002 - Foto's Tuindorp Nieuwendam gezocht 75 jaar thuis in Tuindorp Nieuwendam
Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan houdt Woningbedrijf Amsterdam een fototentoonstelling over het verleden en heden van dit bijzondere tuindorp. Deze tentoonstelling bestaat uit twee delen:


1. een expositie van Anton van Daal in de etalages van de winkeliers op het Purmerplein over het leven, wonen en werken in de wijk. Te zien in de maanden mei en juni.

2. Een fototentoonstelling met oude fotos van het Tuindorp: Verleden ontmoet heden. De oude fotos zijn op 16 en 23 mei s avonds en 28 mei s middags te bezichtigen in een van onze gerenoveerde woningen aan de Wognummerstraat 133.

Op zoek!
Het woningbedrijf is voor deze tentoonstelling nog op zoek naar oude fotos uit particulier bezit!
In het Gemeentearchief zijn veel oude fotos te vinden, maar vaak zijn dat fotos die vooral de architectuur laten zien. Welkom zijn fotos uit particulier bezit waarop is te zien hoe de buurtbewoners leefden: wat er op straat te zien was, wat voor spelletjes er gedaan werden, welke winkeliers er toen op en rond het Purmerplein zaten, enzovoorts. Ook fotos van de binnenkant, het interieur van huizen in Tuindorp Nieuwendam: de huiskamers, keukens en misschien zelfs slaapkamers zijn bruikbaar. Wat voor lamp hing er boven de huiskamertafel? Wat hing er aan de muur? Stond er een radio op het dressoir? En hoe zagen de bewoners eruit? Dat soort fotos zijn namelijk niet of nauwelijks te vinden in het Gemeentearchief. Maar misschien wel in een album of schoenendoos bij u thuis! Of bij uw vader, moeder, oom of tante.

U kunt uw fotos sturen aan:
Woningbedrijf Amsterdam
t.a.v. George Janssen
Floraweg 200
1032 ZG Amsterdam