Provincie Utrecht

Persbericht

Vervanging Hoogeboomsbrug in Montfoort

25-03-2002
In juni 2001 is de provincie Utrecht gestart met de bouw van twee nieuwe bruggen over de Hollandsche IJssel in de provinciale weg Gouda-de Meern (N228) in Montfoort. In het weekend van 5-7 april 2002 zal de nieuwe brug over de Hollandsche IJssel worden verschoven naar de plek waar ooit de oude brug lag. In de nieuwe situatie is de oude brug die zowel voor het fietsverkeer als voor het autoverkeer werd gebruikt, vervangen door twee nieuwe bruggen. Een brug voor het fietsverkeer en een brug voor het autoverkeer.
Technisch hoogstandje
De nieuwe brug voor het autoverkeer is ten noorden van de oude brug gebouwd op tijdelijke pijlers en heeft een lengte van ca. 37 meter en een breedte van ca. 7,5 meter. De fietsbrug is ten zuiden van de oude brug gebouwd en al sinds de tweede week van januari 2002 in gebruik.
Inmiddels is de oude brug gesloopt en de nieuwe brug voor het autoverkeer gereed. De nieuwe brug wordt in het weekend van 5-7 april over een lengte van 8 meter verschoven naar de plek van de oude brug. Het schuiven start op vrijdagavond 5 april rond 22.00 uur. Het is een uniek project, omdat het zelden voorkomt dat een kunstwerk van deze omvang in horizontale richting verplaatst wordt.

Spektakel
Het startsein voor het verschuiven van de nieuwe brug wordt gegeven door de heren J.C. de Jong, burgemeester van Montfoort en ing. H.H. Kok, directeur Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Utrecht. Zij krijgen hiervoor ondersteuning van een spetterend percussiespektakel door de Montfoortse slagwerkgroep Slagkragt.
Op vrijdagavond 5 april is naast het werk een partytent opgezet waarin een expositie van de Hoogeboomsbrug is ingericht en gelegenheid is voor het stellen van vragen aan deskundigen.

Hinder voor het verkeer
De N228 is afgesloten van vrijdag 5 april 19.00 uur tot maandag 8 april 06.00 uur (ochtend) tussen de afslag
Knollemanshoek/Achtersloot en de afslag Slotlaan. Automobilisten wordt verzocht zo min mogelijk gebruik te maken van de route via Slotlaan en Mastwijk; deze route is in principe alleen toegestaan voor aanwonenden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via IJsselstein en Linschoten. De omleiding is aangegeven via borden vanaf de A12 en de provinciale wegen. Vertraging is onvermijdelijk. Voetgangers en fietsers kunnen de brug wel te voet passeren.

Meer informatie: Aart van Bree, telefoon 030 - 258 39 67 of Aart.van.Bree@provincie-utrecht.nl