Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 16-4-2002.

Diefstal van een schoorsteenkap.
Telefonisch werd gisteren aangifte gedaan van de diefstal van een bijzonder object. Vanaf de schoorsteen, gesitueerd op het dak van een woning op de Pothovenlaan te Otterlo werd begin vorige week namelijk een schoorsteenkap gestolen. Om bij die kap te komen moest de dief volgens de woningeigenaar een ladder hebben gebruikt om op het dak te komen.

Verkeersongeval.
Een 32 jarige automobiliste uit Dieren verloor gisterenmorgen door onbekende oorzaak de macht over het stuur, toen zij vanaf de Kranenburg linksaf de Slotlaan opreed. De auto raakte vervolgens in een slip en draaide 180 graden, waarbij de auto via een stoeprand in tegengestelde richting tot stilstand kwam. Het gevolg was dat de auto behoorlijk beschadigd werd.

Winkeldievegge.
Gisterenmorgen werd in een winkel op de Telefoonweg een 24 jarige winkeldievegge uit Ede betrapt bij het stelen van etenswaren t.w.v. Euro 30. Omdat zij een zogenaamde "first offender" bleek te zijn, werd de zaak afgedaan met een boete van 115 Euro. De gestolen boodschappen werden in de winkel achter gelaten. Al met al is dat wel duur boodschappen doen.

Diefstal auto.
In het afgelopen weekend werd vanaf het Zuidplein een blauwe Opel Kadett met het kenteken PK-60-TF, gestolen.

Vernieler aangehouden.
Op het ziekenhuisterrein te Ede werd gisterenmiddag een 19 jarige man uit Ede aangehouden, die kort daarvoor in de parkeergarage van het ziekenhuis een deuk in de auto van een 18 jarige vrouw uit Veenendaal had geschopt en haar vervolgens had bedreigd. Mogelijk dat relatieproblemen ten grondslag liggen aan de strafbare feiten.

Snelheidscontrole.
Een vaste radaropstelling op de Otterloseweg te Harskamp registreerde tussen 8-4 en 15-4-02 41980 passerende voertuigen. Daarbij reden 777 te hard.

Op de Proosdijerveldweg werd gisteren middag een radarsnelheidcontrole gehouden. In totaal passeerden 220 voertuigen de mobiele radaropstelling. 10 voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.

Einde berichten.