Reumafonds


Nationaal Reumafonds in beweging bij skeelerronde Zaanstad

Nationaal Reumafonds, 16 april 2002

Medewerkers van het Nationaal Reumafonds skeeleren belangeloos mee tijdens de 4e Skeelerronde Zaanstad op 15 juni aanstaande om aandacht te vragen voor de meer dan drieduizend kinderen met jeugdreuma in Nederland. Met onder meer spandoeken en pamfletten willen de medewerkers tijdens de drukbezochte race de bezoekers en deelnemers bewust maken van het belang van beweging voor deze jonge groep reumapatiënten, en de steun die daarvoor nog nodig is.

Skeelerronde Zaanstad

Doel: onderzoek jeugdreuma
Jeugdreuma, ook well JIA genoemd (Juveniele Idiopathische Artritis, voorheen Juveniele Chronische Artritis), kenmerkt zich door chronische gewrichtsontstekingen, die gepaard gaan met veel pijn en bewegingsbeperkingen. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht doet momenteel onderzoek naar het effect van bewegen bij kinderen met jeugdreuma. De eerste resultaten zijn positief. Om het onderzoek te kunnen voortzetten is echter nog ruim ¤ 15.000,- nodig. Sportevenementenorganisator 'Le Champion', organisator van deze Skeelerronde Zaanstad, steunt het Nationaal Reumafonds van harte bij hun actie tijdens het evenement.

Steun het onderzoek
Het Nationaal Reumafonds zamelt geld in om het onderzoek van het Wilhelmina Kinderziekenhuis te steunen. Een gift kunt u overmaken aan het Nationaal Reumafonds, giro 324 te Amsterdam onder vermelding van 'Aqua-training jeugdreuma'.
Kijk voor meer informatie over verschillende vormen van doneren aan het fonds bovenin de oranje balk of onderaan deze pagina bij 'Steun ons'.

Egmondloop
Voor hetzelfde doel deden negen medewerkers van het fonds eerder dit jaar al mee aan de Halve Marathon van Egmond (13 januari 2002). 'Le Champion' organiseerde aan de vooravond van de loop een veiling van sportartikelen. De opbrengst van ruim ¤ 2.200,- was bestemd voor het Nationaal Reumafonds, dat het zal besteden aan het onderzoek van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Het Nationaal Reumafonds zal zich in 2002 vaker inzetten voor kinderen met jeugdreuma bij drukbezochte sportevenementen in het land. Hou voor verdere berichten het nieuws op de site in de gaten.