Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Den Haag, 16 april 2002

Jong Nederlands strijkkwartet uitgenodigd voor festival Aix-en-Provence

Onlangs werd het jonge, te Den Haag gevestigde Matangi Kwartet uitgenodigd om voor anderhalve maand te gast te zijn op het prestigieuze Festival van Aix-en-Provence (Frankrijk). Het kwartet zal gedurende de maanden juni en juli samenwerken met gerenommeerde musici uit het Freiburger Barokorchester, het Artemis Kwartet, het Quatuor Mosaïques en het Quartetto Italiano.

De leden van het Matangi Kwartet beschouwen het als een eer om als Nederlandse representant het festival te bezoeken. Gedurende het festival zal het kwartet een zevental concerten voor haar rekening nemen en is zij te beluisteren tijdens openbare masterclasses. Naast het Matangi Kwartet zijn nog vijf andere strijkkwartetten uitgenodigd, afkomstig uit Engeland, Italië, Oostenrijk, Roemenië en Zwitserland.

Het bezoek aan dit festival markeert een nieuw hoogtepunt in de nog jonge carrière van het Matangi Kwartet. Voor komend seizoen staat als volgend hoogtepunt de concertserie Het Debuut op het programma, waarbij het kwartet optreedt in de grote zalen van Nederland. Daarnaast zet het kwartet haar studie aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie voort. In dat kader zullen ze te horen zijn tijdens openbare masterclasses van onder andere Norbert Brainin (Amadeus Kwartet) en Valentin Berlinski (Borodin Kwartet).

Meer informatie over het Matangi Kwartet kunt u vinden op de internetsite www.matangi.nl.

Informatie voor de pers
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Matangi Kwartet, Nander Cirkel, tel. 070-3512910 of e-mail nander@matangi.nl. Internetsite: www.matangi.nl