Rijksuniversiteit Groningen

16 apr 2002

Nummer 54 12 april 2002

Koninklijke onderscheiding voor

Noot voor de pers:

dr. G.J. Meulenbeld

Dr. G. Jan Meulenbeld, oud-medewerker van Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 april 2002 onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Meulenbeld ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Everts van zijn woonplaats Bedum tijdens een symposium in het Academiegebouw van de Groningse universiteit.

Meulenbeld (Borne, 1928) was tot april 1986 wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de faculteit Letteren op het vakgebied talen en culturen van Zuid-Azië. Naast die functie was hij tot 1993 psychiater bij de Dr. S. van Mesdagkliniek in Groningen.

Sinds zijn afscheid daar heeft hij gewerkt aan een vijfdelige wetenschappelijke publicatie over de geschiedenis van de Indische medische wetenschap. Het symposium in het Academiegebouw, georganiseerd door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, werd gehouden ter gelegenheid van het verschijnen van het vijfde en laatste deel van deze serie, die de titel heeft A History of Indian Medical Literature.

Noot voor de pers:

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel. (050) 363 5446, e-mail vpr@bureau.rug.nl