Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-04-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Dinsdag 16 april 2002

Maastricht, winkeldieven aangehouden:

Maandag 15 april 2002 zijn in Maastricht door de politie drie winkeldieven aangehouden, die ieder apart winkeldiefstallen pleegden. Een 41 jarige inwoner van Zwolle nam in een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht een leesbril ter waarde van bijna 8 euro weg. Bij de diefstal werd hij echter betrapt door het winkelpersoneel die de politie waarschuwde. Aan het politiebureau kreeg de inwoner van Zwolle een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Daarnaast moest hij nog 481 euro betalen aan openstaande boetes die nog aan Justitie voldaan dienden te worden.
Een 62 jarige inwoner van Weert werd in hetzelfde winkelbedrijf aangehouden na een diefstal van een briletui. Daarnaast bleek hij in een supermarkt aan de Helmstraat nog twee repen chocolade te hebben ontvreemd. Samen met een winkelwaarde van bijna 8 euro. De inwoner werd aan het politiebureau bekeurd en kreeg een transactievoorstel aangeboden van 130 euro.
De laatste winkeldief, een 52 jarige inwoner van Maastricht, werd op heterdaad betrapt door winkelpersoneel van een supermarkt in een winkelcentrum aan de Brusselsepoort te Maastricht. De winkeldief ontvreemdde 15 halve litersflessen bier. De gewaarschuwde politie nam de dief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg geen transactievoorstel aangeboden omdat het niet de eerste keer was dat hij werd bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij werd gedagvaard en zal verantwoording moeten afleggen bij de Officier van Justitie.

Bunde, woninginbraak:
Maandagavond 15 april 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Prins Clauslaan te Bunde. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een kantelraam op de eerste etage van de woning die bereikt werd na een klauterpartij. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij onder andere diverse juwelen werden ontvreemd. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.