Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-04-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.55) Dinsdag 16 april 2002

Geleen, brand in hennepkwekerij:
Dinsdagmorgen 16 april 2002 is brand ontstaan in een woning aan de Heidestraat te Geleen.
Buurtbewoners zagen vanmorgen omstreeks 07.30 uur uit het dak van de woning rook naar buiten komen waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De bewoner werd gewekt en de politie werd in zijn woning toegelaten. Bleek dat in de woning twee hennepkwekerijen aanwezig waren. Vermoedelijk door het vallen van een van de assimilatielampen raakte een van de kwekerijen in brand hetgeen gepaard ging met een behoorlijke rookontwikkeling die de gehele woning vulde. De brandweer bluste de brand. Na uitvoerig luchten van de woning kon de politie een onderzoek instellen.
Aangetroffen werden twee inwerking zijnde hennepkwekerijen met in totaal 460 hennepplanten. Beide kwekerijen werden geheel ontmanteld. Alle bij de kwekerijen behorende onderdelen, waaronder een afzuiginstallatie, transformatoren, filters, ruim 20 groeilampen en ventilatoren werden in beslag genomen. De hennepplanten zijn na een monsterneming na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. In de woning van de bewoner trof de politie een neppistool aan. Dit was niet van een echt vuurwapen te onderscheiden. Ook het vuurwapen is door de politie in beslag genomen
De 21 jarige bewoner is door de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Spaubeek, inbraak in woning:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hobbelrade te Spaubeek. De toegang werd verkregen door het forceren van een slot. Uit een hobbyruimte werden diverse machines ontvreemd, waaronder zaagmachines en een schaafmachine. Ook verdwenen diverse boormachines en een fiets. De eigenaar heeft van de diefstal maandagmiddag aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.