ELF FANTASY

Run op kaartjes Elf Fantasy Fair

Rotterdam, 16 april 2002 - De fantasie van Nederlanders is op hol geslagen. Dat blijkt uit de voorverkoop van de kaartjes voor de Elf Fantasy Fair, Europa's grootste fantasiespektakel. Er zijn op dit moment bijna drie keer zoveel kaartjes verkocht als vorig jaar. Naar verwachting zullen minimaal 12.000 mensen het festival bezoeken, dat op 20 en 21 april 2002 gehouden wordt in het park van het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar te Haarzuilens, Utrecht. Elf Fantasy Fair combineert speelse fantasy met serieuze hekserij en historische wetenschap.

Bezoekers van de Fair worden getrakteerd op entertainment zoals een veldslag tussen orcs en elfen, een steekspeltoernooi met ridders te paard en demo's van fantasyspelen zoals Dungeons and Dragons, Magic: the Gathering, de Harry Potter- en de Lord of the Rings-cardgame. In samenwerking met uitgeverij Luitingh Sijthoff zal Malou, bekend van het Klokhuis, in een Mongoolse steppetent een magische voorleesact houden. Ook wordt de Nederlandse lowbudget fantasyfilm 'Ei' op de Fair vertoond.

Liefhebbers voor fantasyartikelen kunnen hun hart ophalen op de middeleeuwse markt. Tussendoor lopen marskramers, Keltische muzikanten en vuurspuwers rond. Meedoen aan een fantasysafari, een heksenspeur
-tocht, een schatgraafavontuur en een kostuumwedstrijd is ook mogelijk. Er zijn prijzen beschikbaar van 15 tot 100 Euro voor degene met het mooiste fantasykostuum!

Verder zijn er lezingen, workshops en signeersessies van bekende fantasyauteurs, heksen en beeldend kunstenaars. Naast de internationale schrijvers als George R.R. Martin en Stephen Lawhead is er ook ruimte voor Nederlands nieuwste fantasytalenten Cass van Dijk en Edith Eri Louw. Er is zelfs een workshop 'fantasy schrijven'. Dit jaar zal er voor de vijfde keer een Ridder van Elf benoemd worden, een jongen van elf jaar met ridderlijke deugden.

Tickets kosten 15,- Euro per dag. De Elf Fantasy Fair is op beide dagen geopend van 10.00 - 18.00 uur. Er rijden pendelbussen tussen NS Breukelen en het kasteel. Meer info over Elf Fantasy en de Fair kunt u vinden op www.elffantasy.nl.

---
Noot a/d redactie: afzender van dit persbericht is Elf Fantasy, Puntegaalstraat 355, 3024 EB Rotterdam Contactpersoon voor de pers: Pascale Vasseur T 010 - 425 49 82 F 010 - 477 67 68 Email: pascale@elffantasy.nl
Contactpersoon voor de fair: Sugeng Rahardjo T 06 28 53 97 34 Email: info@elffantasy.nl
Een (digitale) persmap incl. foto's is opvraagbaar. Beeldmateriaal is tevens via onze website te downloaden.

16 apr 02 14:11