Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB-software levert een belangrijke bijdrage aan NIOD onderzoek naar Srebrenica

Ruim 900 geïnterviewden, 100 archiefcollecties en meer dan 1.000 boeken en krantenartikelen

Amsterdam, 16 april 2002 - ZyLAB Technologies BV, ontwikkelaar van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) geassisteerd bij het onderzoek naar Srebrenica. Grote delen van de ruim 900 interviews, 100 archiefcollecties en meer dan 1.000 boeken en krantenartikelen die bij het onderzoek gebruikt zijn, zijn volledig doorzoekbaar gemaakt met behulp van de ZyIMAGE-software.

Grote hoeveelheden papier, verhoren, foto's en video's ZyLAB heeft veel ervaring op het gebied van grote, complexe onderzoeken. Met behulp van de ZyIMAGE-software is het mogelijk om grote hoeveelheden papier, interviews, foto's, video's en elektronische documenten toegankelijk te maken, te structureren en te delen. Jan Scholtes, directeur van ZyLAB: "We zijn verheugd dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan dit onderzoek. Onze engineers hebben samen met de onderzoekers van het NIOD veel tijd en moeite gestoken in het structureren en toegankelijk maken van de grote hoeveelheden, vaak ongestructureerde, informatie die het NIOD moest analyseren. Door alle gegevens direct toegankelijk te maken, is het werk voor de elf onderzoekers een stuk makkelijker gemaakt. De gegevens kunnen via onze geavanceerde full-text technieken op een uitstekende wijze zowel gestructureerd als ongestructureerd benaderd worden."

Over ZyLAB
ZyLAB Technologies BV is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft de onderneming actieve installaties op meer dan 7.500 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de VS en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. ZyLAB heeft onder andere geassisteerd bij het onderzoek naar de Vuurwerkramp in Enschede, de Cafébrand in Volendam (Commissie Albers), de Commissie Bakker (TBCU) en de Dover mensensmokkelzaak. Meer informatie op www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB0702
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.