Gemeente Amsterdam


---
|
Koninginnedag 2002: 'In Amsterdam kan veel, maar mag niet alles'

Koninginnedag 2002:

'In Amsterdam kan veel, maar mag niet alles'

Onder dit motto is er ook dit jaar een aantal spelregels van kracht die bijdragen om Koninginnedag 2002 tot een plezierig feest voor jong en oud te maken.
In de spelregels staat beschreven wat er wel en niet is toegestaan, zoals bijvoorbeeld de regels voor het houden van de vrij- en vergunningenmarkt, de verkoop van etenswaren, de bijzondere afspraken met Horeca Nederland over de verkoop van alcohol en het verantwoord gebruik van alcohol, het varen met (plezier)bootjes door de grachten, en een overzicht van de plaatsen die zijn vrijgehouden voor de kindervrijmarkt.
Om deze dag probleemloos te vieren is er ten opzichte van vorig jaar een aantal belangrijke wijzigingen met name op het gebied van de verkoop van alcohol en verantwoord alcoholgebruik (zie Horeca) ingevoerd:

* Geen verstrekking van zwak-alcoholische dranken aan de zgn. buitentaps voor 11.00 uur 's morgens.

* Bezoekers die in het bezit zijn van meer dan één flesje, blikje of andersoortige verpakking (zwak) alcoholische drank worden beschouwd als handelaar en lopen het risico van inbeslagneming.
* Uitbreiding van het eenrichtingsverkeer voor vaartuigen met de Korte Prinsengracht.

* Het gebied waar geen vrijmarkt mag worden gehouden is dit jaar uitgebreid met de Reguliersbreestraat.

* De noordzijde van de Sint Anthoniesluis en de noordzijde van de Leliegracht bij de Leliesluis worden vrijgehouden voor de kindervrijmarkt.

Belangstellenden kunnen de spelregels bekijken op de gemeentelijke internetsite www.amsterdam.nl, of opvragen bij het Voorlichtingscentrum van het stadhuis. Het Voorlichtingscentrum is op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur en bereikbaar onder nummer 6241111.

Zie ook de spelregels voor koninginnedag 2002

Rob Kaercher

^


-

© gemeente Amsterdam - 16-04-2002