Digitale Gemeente Houten

Houtens Belang schuift aan bij college besprekingen

dinsdag 16 april 2002 - Bron: Ed Plekkenpol

Na het vertrek van GroenLinks uit de collegebesprekingen in Houten hebben CDA, VVD en Christen Unie besloten verder te gaan praten met Houtens Belang.

Afgelopen zaterdag werden de onderhandelingen met GroenLinks afgebroken. Eerst kwam de VVD met een verklaring waarin het stelde dat CDA en Groenlinks qua ideeën ver uiteen lagen; dat Van Kouwen in de WCN kwestie het College vroeg afstand te nemen van het gevoerde beleid en via de krant de vertrouwenskwestie te stellen. De VVD adviseerde het CDA de coalitiebesprekingen af te breken.
Vervolgens gaf GroenLinks te kennen een coalitie te willen sluiten buiten deelname van het CDA om.

Voor CDA-onderhandelaar Coert van Ee was hiermee de maat vol. Hij was van mening dat GroenLinks zich met hun actie buitenspel plaatste en verzocht hen het overleg te beëindigen.
Na het vertrek van GroenLinks hebben de overgebleven partijen CDA, VVD en Christen Unie het vertrouwen in elkaar bevestigd.

Afgelopen dagen zijn er verkennende gesprekken gevoerd met PvdA en Houtens Belang. De VVD, Christen Unie en een groot deel van de CDA fractie gaf uiteindelijk voorkeur aan Houtens Belang zodat uiteindelijk zij worden uitgenodigd vanavond aan het coalitieoverleg deel te nemen. Volgens van Ee is voor Houtens Belang gekozen omdat deze partij qua politieke standpunten het best aansluit. Het feit dat Houtens Belang bij de laatste verkiezingen twee zetels verloor is volgens hem geen probleem.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).