Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-04-2002 2e persbericht 16 april 2002

Eindhoven: Man van telefoon beroofd
Een 21-jarige man uit Eindhoven is dinsdagmorgen rond 0.30 uur op de Boutenslaan beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste richting Aalsterweg en was bezig een sms-bericht te versturen via zijn gsm. Een bromfietser met duo passagier passeerde hem. De bromfietser keerde. De duopassagier pakte de Eindhovenaar vast en eiste zijn telefoon. Toen hij die niet afgaf bedreigde hij het slachtoffer met een schroevendraaier. De dader eiste ook nog de portemonnee van het slachtoffer. Op dat moment kwam een auto voorbij waarop de daders er vandoor gingen richting Hoogstraat.

Eindhoven / Best: Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijk verkeersongeval dat vrijdag 12 april rond 9.30 uur plaats vond op de A58. Met name is de politie op zoek naar de bestuurder van een groen busje dat kort voor de fatale aanrijding is uitgeweken voor de twee autos die op de rechter rijstrook stilstonden. Ook zoekt de politie getuigen die hebben gezien hoe de autos op de rijbaan tot stilstand zijn gezet. De exacte toedracht van de aanrijding, waarbij de 28-jarige M. Smeters en de 36-jarige H. Brooks om het leven kwamen, is nog steeds niet duidelijk. Getuigen kunnen bellen met de politie van Best tel. 0900 8844. ( zie ook persbericht vrijdag 12 april nr. 4 )

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen maandag 14.00 uur en dinsdag 11.00 uur is op de Helleberg in Veldhoven een blauwe Volkswagen Vento met het kenteken JS-XD-66 gestolen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur is op de Eindhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1228 voertuigen. Daarvan reden er 68 te snel. De snelste reed 76 km/u.

Helmond: Jassen gestolen
Dinsdagmorgen rond 1.15 uur is ingebroken in een woning aan de Frans van Bommelstraat in Helmond. De dader vernielde een ruitje van de voordeur en nam uit de hal vier jassen weg.

Geldrop: Verkeersongeval
Een 76-jarige Geldroppenaar is dinsdagmorgen om 8.50 uur gewond geraakt toen hij de Mierloseweg overstak. Het slachtoffer maakte gebruik van een rolator. Een 19-jarige automobiliste uit Geldrop zag dat te laat. Ze remde maar haar auto raakte in de slip. Het slachtoffer liep een dubbele beenbreuk op en werd naar het Catharina ziekenhuis gebracht. De rolator vloog door de klap van de aanrijding tegen een andere auto bestuurd door een 33-jarige Astenaar.