Greenpeace

0100,0100,0100P E R S U I T N O D I G I N G

Amsterdam, 16 april 2002

Kinderen vragen aandacht voor hun toekomst en de oerbossen

RUIM 700 KINDEREN DEMONSTREREN IN DEN HAAG

Ruim 700 kinderen, afkomstig uit twintig verschillende landen, demonstreren woensdag in Den Haag. Een delegatie van 500 Greenpeace-kinderen, actief in het project Kids for Forests, neemt deel aan de tocht. Daarnaast sluiten kinderen aan van verschillende basisscholen in Den Haag. De kinderen willen hun stem laten horen op de VN-top waar de komende dagen wordt beslist over het lot van de oerbossen en het behoud van biodiversiteit. Vanaf woensdag zijn de milieuministers op de CBD-top om de definitieve teksten vast te stellen.

rightDe onderhandelingen zijn in de afgelopen tien dagen vastgelopen. Landen waar de oerbossen zich bevinden, zoals Brazilië, proberen voorstellen over de aanpak van illegaal gekapt hout en andere problemen af te zwakken. De Europese landen proberen andere rijke landen, zoals Japan, te bewegen om maatregelen te nemen en geld ter beschikking te stellen. Maar het resultaat is tot nu toe negatief. Greenpeace roept de EU op niet op te geven en de ministers de komende dagen alle ruimte te geven voor goede afspraken voor de bescherming van oerbossen. Met name oerbossen zijn cruciaal voor het behoud van de biodiversiteit. Zoals het er nu naar uitziet draait de oerbossentop op uit een fiasco en zal er de komende tien jaar nagenoeg niets gebeuren om de oerbossen en de biodiversiteit te beschermen.

rightTree of life

rightDe kinderen lopen een tocht door de stad van Scheveningen naar het Congresgebouw in Den Haag waar op dat moment de milieuministers voor het eerst bijeen zijn. De demonstratie wordt onder andere begeleid door Senegalese percussie en de ark van Noah. Bij het Congresgebouw bieden de kinderen meer dan 200.000 handtekeningen aan van burgers wereldwijd, die willen dat de oerbossen en de biodiversiteit worden beschermd.

rightDatum: Woensdag 17 april 2002

rightTijd: Verzamelen vanaf 11.30 uur, vertrek tussen 12.00 en 12.30 uur

rightLocatie: Hellingweg 196 in Scheveningen (bij Greenpeace-schip Sirius)

rightOp woensdag, donderdag en vrijdag bouwen iedere dag vijftien kinderen aan de Tree of Life. Dit symbolische kunstwerk wordt gebouwd voor de ingang van het Congresgebouw.

Voor meer informatie over de oerbossencampagne, kijk op: www.greenpeace.nlArial


---