Ingezonden persbericht

Voorzitter Sanjiv Sidhu nieuwe CEO i2 Technologies

Nieuwe rol voor voormalig CEO Greg Brady

Zaltbommel, 16 april 2002 - i2 Technologies, Inc., leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, heeft bekendgemaakt dat voorzitter Sanjiv Sidhu de functie van Chief Executive Officer overneemt. Voormalig CEO Greg Brady treedt terug en zal tijdens een overgangsperiode een adviserende rol innemen. Hij blijft lid van de Raad van Bestuur.

"Greg Brady heeft een grote rol gespeeld tijdens de belangrijkste groeiperiode van i2", zegt Sidhu. "i2 heeft ruim geprofiteerd van zijn ondernemerschap en diepgaande technologische kennis, en heeft een groot deel van de huidige marktpositie aan hem te danken."

Brady: "In mijn carrière en persoonlijke leven is dit het juiste moment om de leiding van i2 over te dragen. Vooral de dagelijkse contacten met klanten, partners en medewerkers zal ik erg missen. Ik kijk ernaar uit om Sanjiv te adviseren bij een naadloze overgang."

Sanjiv Sidhu richtte i2 in 1988 op om bedrijven te ondersteunen bij het nemen van goed onderbouwde beslissingen op basis van verschillende informatiebronnen. Vanuit deze visie groeide het bedrijf in het afgelopen decennium uit tot marktleider op het gebied van supply chain management. Met zijn filosofie voor dynamische value chain management-oplossingen bracht Sidhu de mogelijkheden van de supply chain buiten de muren van een organisatie. Hierdoor konden organisaties nauw samenwerken met handelspartners.

Als CEO zal Sidhu zich richten op de heroriëntatie van de sales- en ontwikkelorganisatie van i2 om klanten het hoogst mogelijke succes te garanderen. Daarbij zal hij op operationeel gebied worden ondersteund door COO Sam Nakane. Nakane heeft ruime ervaring met internationale bedrijfsvoering bij ondernemingen als IBM, SAP en PwC. Tot voor kort was Nakane voorzitter, President en CEO van i2 in Japan. Nakane en Sidhu zullen zich concentreren op het herstel van de financiële groei en winstgevendheid van i2.

"De afgelopen 18 maanden zijn softwarebedrijven geconfronteerd met een afname van IT-bestedingen", aldus Sidhu. "Nu de economie iets opveert, kunnen we bedrijven ondersteunen bij efficiencyverbeteringen en het terugdringen van verkoopkosten. Samen met het i2-team gaan we de kwaliteit verder verbeteren, het succes van onze klanten vergroten en zelf effectiever opereren."

i2
i2 is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van Supply Chain Management en heeft haar technologie en expertise ontwikkeld tot dynamic value chain management-oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken in besluitvormingsprocessen, niet alleen binnen een bedrijf, maar ook tussen verschillende ondernemingen.
De oplossingen van i2 bestrijken alle value chain-interacties, inclusief Customer Relationship Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. i2 is in 1988 opgericht en de enige softwareleverancier die de totale toegevoegde waarde van haar oplossingen bij klanten meet, audit en rapporteert. Het bedrijf wil in 2005 75 miljard dollar aan toegevoegde waarde hebben gegenereerd.

Ingezonden persbericht