Belgacom

16 april 2002

Pay&Go-kaart herladen via internet dankzij
Net Banking van Dexia Bank

Brussel, 16 april 2002 - De gebruikers van Net Banking van Dexia Bank kunnen voortaan een Pay&Go-kaart herladen via internet. Met deze nieuwe herlaadmogelijkheid wil Proximus inspelen op het stijgende succes van elektronische herlaadmogelijkheden. Proximus is de eerste mobiele telefonie-operator in België die het herladen van zijn voorafbetaalde telefoonkaart via internet en pc-banking aanbiedt.

Sinds enkele weken kunnen de cliënten van BBL Bank die toegang hebben tot BBL Home'Pay een of meerdere Pay&Go-kaarten herladen via internet. Vanaf vandaag is de dienst ook beschikbaar voor de cliënten van Dexia Bank die toegang hebben tot Net Banking. Proximus wil deze nieuwe herlaadmogelijkheid in de toekomst ook naar andere banken openstellen.

Het herladen van de Pay&Go-kaart wordt nog makkelijker. Herladen via internet is eenvoudig en snel en geeft Pay&Go-klanten de mogelijkheid 24 uur per dag hun belkrediet te herladen. Bovendien kunnen zij de Pay&Go-kaart van iemand anders herladen.

Steeds meer Pay&Go-klanten herladen hun kaart via elektronische weg. Het aantal herlaadbeurten via deze herlaadkanalen verdubbelde in vergelijking met vorig jaar. Op dit ogenblik gebeurt 1 op 5 herlaadbeurten elektronisch tegenover 1 op 10 begin 2001.

Naast deze herlaadmogelijkheid via pc-banking heeft de Pay&Go-klant verschillende andere mogelijkheden om zijn kaart te herladen. Hij kan zijn belkrediet herladen met een Pay&Go-herlaadkaart, aan een Bancontact/Mister Cash-automaat, in een openbare telefooncel van Belgacom met Proton of via zijn gsm.

Hoe werkt het?
Om deze nieuwe herlaadmogelijkheid te gebruiken, moet de cliënt van Dexia Bank toegang hebben tot Net Banking. Om zijn kaart te herladen surft hij naar de website www.payandgo.be, kiest hij een taal, klikt hij op `reload' en daarna op `Dexia Net banking'. Dan heeft hij de keuze tussen drie herlaadwaarden: EUR 12,5, EUR 25 en EUR 50 (+ EUR 5 extra bij EUR50). Hij geeft vervolgens het gsm-nummer in van de Pay&Go-kaart(en) die hij wil herladen en met een login bevestigt hij de herlaadbeurt. Na bevestiging van de opdracht, wordt het belkrediet binnen enkele minuten aangevuld. De in Net Banking gekozen rekening, wordt automatisch verminderd met het herladen bedrag. Wanneer Proximus de transactie heeft verwerkt, ontvangt de klant een sms ter bevestiging.

Over Proximus:
Proximus is het eerste dual band-netwerk dat actief is in België. De aandeelhouders zijn Belgacom (75%) en Vodafone (25%). Op 31 december 2001 telde Proximus 4 147 000 SIM-kaarten, waarvan 2 368 000 Pay&Go-kaarten. Lees meer over Proximus op www.proximus.be.

Dexia Bank is ...

* de Belgische pijler van de internationale groep Dexia die het licht zag in 1996 en die behoort tot de 20 belangrijkste banken in Europa;

* één van de belangrijkste commerciële banken van België met een zeer sterk net van meer dan 1000 agentschappen;
* de onbetwiste topfinancier van de openbare besturen en de lokale infrastructuur van het land.