Provincie Flevoland



Drie beleidsregels voor welzijnswerk

De provincie Flevoland heeft drie beleidsregels opgesteld, waarmee organisaties subsidies kunnen aanvragen. Deze subsidieregelingen gelden voor de kosten van kadertraining en bestuurskosten van vrijwilligersorganisaties, voor projectaanvragen op het gebied van kinderen en jongeren en voor projecten van het Anti Discriminatie Bureau Flevoland. In de beleidsregels staat precies wanneer een organisatie in aanmerking komt voor subsidiëring door de provincie Flevoland.

De beleidsregel Subsidies Kadertraining en Bestuurskosten Flevoland heeft tot doel om verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties te helpen bij het trainen van hun kaderleden en het besturen van hun vereniging. In de beleidsregel wordt uitgelegd welke kostensoorten voor subsidie in aanmerking komen en aan welke voorwaarden de subsidieaanvragen moeten voldoen.

Het doel van de beleidsregel Projecten Jeugdbeleid Flevoland is het versterken van de jeugdinfrastructuur in de provincie Flevoland. De provincie Flevoland wil projecten ondersteunen die de deelname aan de maatschappij bevorderen van zowel autochtone als allochtone kinderen en jongeren. Ook wil de provincie projecten ondersteunen die achterstandssituaties van kinderen en jongeren voorkomen of bestrijden. De beleidsregel Projecten Anti Discriminatie Bureau Flevoland tot slot is bedoeld om initiatieven te ondersteunen die discriminatie tegengaan. De provincie richt zich daarbij vooral op projecten die bijdragen aan een goede klachtenbehandeling en op projecten op het gebied van voorlichting en preventie.

Deze week hebben Gedeputeerde Staten de drie beleidsregels goedgekeurd. Op 13 juni stellen Provinciale Staten van de provincie Flevoland de beleidsregels formeel vast. De beleidsregels kunnen worden opgevraagd bij het secretariaat van de afdeling Sociale Planvorming, tel. 0320-265528.