Ordina NV sluit strategisch partnership

16-04-2002 17:49

Utrecht, 16 april 2002

ORDINA NV RONDT CONTRACTEN OVER STRATEGISCH PARTNERSHIP MET KAPPA PACKAGING AF

Ordina NV heeft vandaag, in navolging van de op 6 december 2001 gedane aankondiging, een strategisch partnership gesloten met Kappa Packaging. Dit omvat de overname van de aandelen van Boardware BV, de ICT dochteronderneming van Kappa Packaging, inclusief het door haar ontwikkelde systeem Cobis, alsmede een service overeenkomst om het systeem de komende jaren verder te beheren en te implementeren binnen Kappa Packaging. De resultaten van Boardware BV zullen met ingang van
1 januari 2002 in de cijfers van Ordina worden opgenomen.

Het Cobis systeem is het enige bedrijfsbrede enterprise planning systeem (ERP) voor het totale logistieke traject in de verpakkingsindustrie. Bij Boardware BV zijn 15 eigen medewerkers in dienst.

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 4200 medewerkers. Ordina ondersteunt opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatie-ontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software.

Het aandeel van Ordina NV is genoteerd op de Effectenbeurs Euronext te Amterdam en is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Over Kappa Packaging
Kappa Packaging is een van de grootste innovatieve Europese ondernemingen op het gebied van de productie, ontwikkeling en verkoop van verpakkingspapier, massief karton, golf- en massief kartonnen verpakkingen en grafisch en specialiteitenkarton. Met ongeveer 17.000 medewerkers realiseert Kappa Packaging een omzet van meer dan EUR 3,0 miljard.

Met meer dan 100 vestigingen - verspreid over 17 landen in Europa - neemt de onderneming een vooraanstaande marktpositie in. Kappa Packaging richt zich met haar producten vooral op het business-to-business segment van de verpakkingsmarkt.