Gemeente Utrecht

Persuitnodiging

Aanbieding advies 'Het Filmhuis Voorbij'

De adviescommissie Filmpresentatie in Utrecht nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij de officiële aanbieding van haar advies 'Het Filmhuis Voorbij' aan cultuurwethouder T. Gispen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 april 2002 om 17.30 uur op het Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht.

Dhr. C. Pot, voorzitter van de adviescommissie, zal het advies presenteren waarna wethouder Gispen het adviesrapport in ontvangst zal nemen. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen in informele sfeer. Uitgenodigd zijn tevens de leden van de adviescommissie en andere betrokkenen.

In 1999 dienden 'Hoogt en Wolff Cinema Groep een plan in voor een Cultiplex in de gemeente Utrecht. Als reactie daarop kwam het Springhavertheater met een voorstel voor het Louis Hartlooper Complex. Dit was de directe aanleiding voor het college van b en w tot het instellen van een adviescommissie Filmpresentatie in Utrecht. Met als doel te komen tot een heldere stellingname over de meest gewenste ontwikkelingsrichting van de presentatie van de artistieke film en audiovisuele cultuur in Utrecht.

Juist omdat de visies in het veld verschillen, achtte het college het van groot belang om - met instemming van betrokken partijen - een onafhankelijke commissie van externe deskundigen om advies te vragen.

Met vriendelijke groet, namens de adviescommissie,

Cees Pot, Voorzitter

Nadere informatie bij:

Regie Bouma Communicatie Stadhuis Utrecht Telefoon 030 - 286 1155

Utrecht, 12 april 2002