Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 17-04-02.

Controle roodlicht.
Tijdens een gisterenmorgen gehouden roodlichtcontrole op de Proosdijerveldweg/Slotlaan werden in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven.

Snelheidscontroles.
Op de Apeldoornseweg te Otterlo werd gisterenmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden. Er werden 2120 voertuigen gecontroleerd, waarbij 59 snelheidsovertredingen werden geconstateerd.

Op de Harderwijkerweg te Otterlo bedroeg gisterenmorgen de oogst aan verbalen 45 stuks. Dit resultaat werd behaald n.a.v. een ter plaatse gehouden radarsnelheidscontrole. In totaal werden 1340 voertuigen op snelheid gecontroleerd.

Een vaste radarpaal op de Tooroplaan registreerde tussen 2-4 en 16-4-02 40820 passerende voertuigen. Nog altijd 623 daarvan reden te hard.

Bromfiets in brand gestoken.
Bij de spoorbaan in de omgeving van de Stationsweg werd door de politie een in brand staande bromfiets aangetroffen. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie kwam ter plaats naar aanleiding van de melding dat een aantal jongens fietsen/bromfietsen zouden willen stelen. De daders van de brand waren voor de komst van de politie reeds op de vlucht geslagen er werden niet meer aangetroffen.

Lekkage.
Op verzoek van Woonstede betrad de politie gisterenavond een woning op de Heetveldlaan buiten medeweten van de bewoonster, die al geruime tijd afwezig bleek te zijn. De noodzaak tot binnentreden was aanwezig i.v.m. wateroverlast afkomstig uit dat perceel. Het water druppelde daardoor op de daaronder gelegen appartementen. Een lekkende douchekraan in combinatie met een verstopt afvoerputje bleek de oorzaak van de lekkage te zijn. Door eenvoudigweg de kraan goede dicht te draaien was het euvel verholpen.

Einde berichten.