Ingezonden persbericht

Persbericht

17 april 2002

Ford kiest Vanco voor Europese netwerkbescherming

~ Vanco uit 6 aanbieders gekozen voor beheer Europese firewalls ~

Vanco is gekozen als de 'approved supplier' van beheerde e-security oplossingen voor alle dealers en fabricagepartners van Ford in Europa.

Onder de voorwaarden van het contract, dat een looptijd van één jaar heeft, zal de wereldwijde virtual network operator Ford dealers en partners in heel Europa firewall oplossingen bieden en deze implementeren en beheren. Naast grote namen uit de Ford Premier Auto Group (PAG), zoals Volvo, Land Rover, Aston Martin en Jaguar, beslaat de overeenkomst ook dochterondernemingen en fabricagepartners.

Ford moest een veilige methode implementeren die alle informatie beschermt die via het extranet wordt doorgestuurd en waar via het extranet toegang tot kan worden verkregen. Vanco zal technologie van NetScreen gebruiken om het alle geautoriseerde handelspartners in Europa mogelijk te maken informatie te versturen en ontvangen, in de wetenschap dat de data goed beschermd is.

Vanco won het contract na een online veiling. Dit was voor Ford een zeer efficiënte manier om de kwalificaties van elke potentiële aanbieder te analyseren om zo tot een beslissing te komen.

In een reactie op deze aankondiging zei Allen Timpany, CEO van Vanco: "Met het strategisch belang van het Ford extranet, is het van levensbelang dat ze de meest effectieve veiligheidsmaatregelen nemen. In de hedendaagse competitieve outsourcing omgeving moeten bedrijven een combinatie bieden van de hoogste serviceniveaus en toonaangevende technologie, binnen een raamwerk van lage kosten. Daarnaast moet je dit geheel aan kunnen bieden door heel Europa. Onze onafhankelijkheid geeft ons een inherente flexibiliteit om zelfs nog meer te bieden dan deze vereisten."

(266 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Beeldmateriaal bij deze aankondiging is bijgesloten.

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is een wereldwijde 'virtual network operator' en aanbieder van onder andere 'Packaged Network Solutions'; een combinatie van datanetwerkbeheer, e-security en consultancy diensten. Vanco beheert momenteel netwerken voor klanten in 39 landen wereldwijd. Zij mag toonaangevende bedrijven zoals Grontmij, D-reizen, Kenwood, Yakult, Christian Salvesen, FT Interactive Data, Jefferson Smurfit, Tenovis en Laura Ashley tot haar klantenkring rekenen.

In een complexe, dynamische en gedereguleerde telecommunicatiemarkt, biedt Vanco haar klanten op een duidelijke en objectieve manier advies. Doordat Vanco onafhankelijk is van carriers, kan zij inspelen op de toename in keuze, afname in kosten en verbeterde technologieën om zo voordelige, op maat gemaakte en value-added oplossingen te bieden.

Vanco s unieke serviceoplossingen voor netwerken zijn meermaals bekroond. Zo werd zij onlang gekozen tot 'Communications Service Provider of the Year' bij de European ISP Awards. Bovendien werd Vanco in de afgelopen vier jaar al drie maal gekozen tot 'Network Outsourcer of the Year' bij de Networking Industry Awards.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com