MKB-Nederland

17-04-2002
Werkgevers in het mkb pleiten voor flexibele opningstijden kinderopvang
Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf geven hoge prioriteit aan flexibele openingstijden van kinderopvang, inclusief de opening op zaterdag van kinderdagverblijven. Bereikbaarheid van kinderopvang en opvang in de buurt van het werk/ bedrijventerrein dan wel kinderopvang in combinatie met school, sportclub e.d. weegt ook zwaar bij de werkgevers om al dan niet een regeling te treffen. Ten derde speelt in de afweging de administratieve rompslomp mee.
Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoek Kinderopvang in het mkb\', dat in opdracht van MKB-Nederland en de Maatschappelijke Ondernemers Groep (MOgroep) is uitgevoerd onder werkgevers in het mkb.

In het mkb heeft 15% in de categorie 2-9 werknemers een regeling voor kinderopvang, 23% in de categorie 10-49 en 56% in de categorie 50 - 249 werknemers. Het betreft hier vooral bedrijven met een formele regeling voor kinderopvang. Geen inzicht bestaat in de aantallen bedrijven met een informele regeling of waarbij werknemers rechtstreeks contact opnemen met de bemiddelingsinstantie.

Eén van de belangrijkste overwegingen voor een werkgever om wel of geen kinderopvangregeling te treffen, is of werknemers wel of niet de behoefte hebben aan kinderopvang. Beter inzicht in de feitelijke behoefte van werknemers vraagt om onderzoek op decentraal niveau. MKB-Nederland en de MOgroep zullen hiervoor tot een behoeftepeiling komen.

Uit het onderzoek blijkt dat ten aanzien van meerdere aspecten van kinderopvang werkgevers onvoldoende op de hoogte zijn. Zo weet een deel van de werkgevers niet of de CAO, waaronder zij vallen, een regeling voor kinderopvang bevat. MKB-Nederland en de MOgroep erkennen het belang van informatie en willen zich inzetten om een gerichte en effectieve informatiestroom tot stand te brengen.

Kosten
Kosten vormen voor de werkgever een belangrijk aspect in de afweging wel of geen regeling te treffen. De gemiddelde kosten van een volledige kindplaats bedragen tussen de 8000 en 11.500 euro. Omdat ze kinderopvang belangrijk vinden, zijn zij bereid 20 tot 60 procent van de kosten bij te dragen, tot een maximum van ongeveer 3400 euro (fl. 7.500,-) per kind per jaar.
Werkgevers in het mkb zo\'n 70% - vinden het redelijk dat zij meebetalen aan de kosten van de opvang van de kinderen van de eigen werknemers. Het uitgangspunt dat meerdere partijen (werknemer, overheid en werkgever) kinderopvang financieren, wordt breed gedragen.

De huidige ontevredenheid over bestaande kinderopvangregelingen blijkt voor een belangrijk deel samen te hangen met de wens van werkgevers tot flexibele kinderopvang. Wat MKB-Nederland en de MOgroep willen bereiken is dat de kinderopvangvoorzieningen meer maatwerkgerichte concepten worden, zodat een betere aansluiting met de vraag naar kinderopvang tot stand komt. Specifiek willen MKB-Nederland en de MO-groep zich in hun activiteiten richten op de sectoren waar de behoefte aan flexibele opvang het grootst is, zoals de detailhandel en de horeca. Zo kan gekeken worden of er concrete pilots te ontwikkelen zijn op specifieke plaatsen - bedrijventerreinen, winkelcentra - die zich richten op zaterdag- openstelling van kinderopvang of verlengde openstelling.