---
PTC breidt zijn Windchill-aanbod uit met Quick Start-oplossing voor product data management: Windchill PDMLink

---

Brussel, 04/17/2002

PTC, leverancier van oplossingen voor productontwikkeling, heeft zijn aanbod van web-based collaboration oplossingen uitgebreid met Windchill PDMLink. Die nieuwe product data management eindoplossing beheert alle productinformatie die tijdens de levenscyclus van een product gegenereerd wordt, zodat de juiste informatie op het juiste tijdstip voor de juiste partij beschikbaar is. Windchill PDMLink is een Quick Start-oplossing; de implementatietijd van de oplossing is herleid tot vijf weken. Met de verschillende Windchill-producten biedt PTC bedrijven de mogelijkheid om zelfs de meest kritische uitdagingen vandaag de dag het hoofd te bieden.

Tijdens het productontwikkelingsproces en de verdere levenscyclus van een product wordt een enorme hoeveelheid aan informatie gegenereerd. De productdata managementtoepassingen van Windchill fungeren als enige informatiebron voor de gehele organisatie; zij registreren en beheren productinformatie uit verschillende bronnen inclusief een waaier aan CAD-formaten. Hierdoor kan iedereen, zowel binnen als buiten de engineeringafdeling, eenvoudig informatie toevoegen aan het productontwikkelingsproces. Daarnaast wordt het proces voor de organisatie overzichtelijk en beheerbaar. Uiteraard is Windchill PDMLink eenvoudig te combineren met andere oplossingen van PTC zoals de toonaangevende 3D-engineering oplossing.

"Windchill PDMLink verschaft alle gebruikers de productinformatie die ze nodig hebben voor het maken van cruciale beslissingen. Het product is niet alleen eenvoudig te implementeren en gebruiksvriendelijk, maar biedt daarnaast de functionaliteit die producenten nodig hebben om productgegevens te beheren en te verspreiden in hun organisatie", verklaart James Heppelmann, CTO van PTC.

Windchill PDMLink is de laatste nieuwe telg uit de Quick Start Solution-familie. De toepassing illustreert een belangrijk element van PTC's bedrijfsstrategie die stelt dat bedrijven zich moeten concentreren op de snelle lancering van kwalitatief hoogstaande producten, willen zij hun omzet en aandeelwaarde verbeteren. Bij Banner Engineering zal Windchill PDMLink bijvoorbeeld de time-to-market verkorten en het productontwikkelingproces verkorten. De administratieve taken tijdens het productontwikkelingsproces worden drastisch ingekort zodat er meer tijd is voor engineering en creativiteit. Zo kunnen medewerkers van Banner Engineering zich concentreren op productinnovatie en klantentevredenheid.

De belangrijkste systeemintegratoren van PTC (zoals Accenture, Andersen, Cap Gemini Ernst & Young, CSC en Deloitte Consulting) leveren extra diensten om de oplossingen van PTC zo goed mogelijk in de bedrijfsprocessen van klanten te integreren.

PDMLink is algemeen beschikbaar vanaf mei. Op 1 mei 2002 organiseert PTC een webcast over Windchill PDMLink. Registreren kan op http://www.manufacturingsystems.com/seminar/050102.


---
END

---
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten tegen lagere kosten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van
productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 33.000 klanten.

PTC Benelux, Jerome La Fontaine, Sales & Marketing Support, Reitscheweg 7P, 5232 BX 's-Hertogenbosch, T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E:
Jlafontaine@ptc.com