Ingezonden persbericht


Tranmere Rovers, Aberdeen en Örgryte present op Karel Stegemantoernooi

RUURLO Twee Britse ploegen zijn dit jaar vertegenwoordigd op het Internationale Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi dat wordt georganiseerd door de Voetbal Vereniging Ruurlo. Aberdeen reist voor de tweede maal af naar Ruurlo. De Schotten namen vorig jaar voor het eerst deel aan het IKST en behaalden een verdienstelijke vijfde plaats. In de huidige lichting jeugdspelers van Aberdeen bevinden zich grote talenten, zodat de club dit jaar in staat moet worden geacht om de prestatie van vorig jaar te verbeteren. Debutant Tranmere Rovers uit Prenton is de negende Engelse club die, sinds de oprichting van het toernooi in 1985, uitkomt op het Karel Stegeman Toernooi. De Rovers staan bekend om hun goede jeugdopleiding, in de eerste selectie van de Super Whites zijn maar liefst elf jeugdspelers opgenomen. Daarnaast heeft de Engelse club keeper John Achterberg onder contract staan, de Nederlander kwam eerder uit voor Eindhoven en FC Utrecht. Het Zweedse Örgryte IS komt voor de vierde maal naar Ruurlo. De club behaalde vorig jaar de tweede plaats, de verwachtingen rond de verliezend finalist zijn wederom hooggespannen. Ook Örgryte beschikt over een gerenommeerde jeugdafdeling. Feyenoorder Johan Elmander en de veel scorende Heerenveenspits Marcus Allbäck zijn de bekendste spelers uit de Örgryte-school.

Vier debutanten op Ruurlo's jeugdtoernooi

De 18de editie van het Internationale Karel Stegeman Jeugdtoernooi kent een viertal debutanten. Het uit het Letse Riga afkomstige FC Skonto maakt voor het eerst haar opwachting op het Ruurlose toernooi. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi dat er een club uit Letland is vertegenwoordigd. Ook de K. Sint-Truidense VV uit België debuteert in Ruurlo. Hetzelfde geldt voor het Deense Esbjerg fB en het reeds genoemde Tranmere Rovers uit Engeland.

Twaalf clubs uit negen verschillende landen

Voor het eerst in de historie van het IKST zijn er negen nationaliteiten vertegenwoordigd in het Ruurlose toernooi. De formule die de toernooi-organisatie al jaren hanteert geeft ruimte aan vier Nederlandse en acht buitenlandse deelnemers. Dit jaar wordt er voor het eerst het maximale aantal nationaliteiten (negen) gehaald. De clubs die aan het 18de Internationale Karel Stegeman Jeugdtoernooi deelnemen zijn afkomstig uit Nederland, Zweden, Schotland, Denemarken, België, Slowakije, Tsjechië, Engeland en Letland. Het deelnemersveld met twaalf ploegen uit negen landen onderstreept het internationale karakter van het evenement nog eens duidelijk. Bovendien brengt deze diversiteit aan nationaliteiten ook verschillende speelstijlen met zich mee. De deelnemende ploegen krijgen dus ruimschoots de kans om tegen clubs te spelen met een heel andere spelopvatting, wat interessante confrontaties kan opleveren.

Het complete deelnemersveld

Zeven ploegen die vorig jaar uitkwamen op het ISKT nemen ook dit jaar weer deel aan het toernooi. Aberdeen FC, 1.FC Kosice en Örgryte IS zijn de buitenlandse clubs die evenals in 2001 van de partij zijn. Van de Nederlandse clubs maken De Graafschap, NEC, Heracles Almelo en natuurlijk VV Ruurlo opnieuw hun opwachting. SK Èeské Budìjovice uit Tsjechië komt na een afweizigheid van vier jaar wederom naar Ruurlo. De Tsjechen beschikken momenteel over een zeer sterke lichting A-junioren. De ploeg van coach Jiri Vlèek telt vijf spelers die vertegenwoordigd zijn in de Tsjechische selectie voor spelers onder de 18 jaar. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door de vier debutanten; Esbjerg fB, K. Sint Truidense VV, FC Skonto Riga en Tranmere Rovers.

Overzicht deelnemers aan het 18de Internationale Karel Stegeman Jeugdtoernooi

Poule A                                                 Poule B

Esbjerg fB (Denemarken) Örgryte IS (Zweden) K. Sint Truidense VV (België) SK Èeské Budìjovice (Tsjechië) Tranmere Rovers (Engeland) Aberdeen FC (Schotland)
1.FC Kosice (Slowakije) FC Skonto Riga (Letland) NEC (Nederland) De Graafschap (Nederland) Heracles Almelo (Nederland) Ruurlo (Nederland)

Met vriendelijke groet,

Hugo Kampeman
VV Ruurlo

Voor vragen en verdere informatie kunt u zich wenden tot:

Hans Schurink
Pasmanshaard 15
7261 VL Ruurlo
tel. 0573-453148 en 06-51316115
fax 053-4336311
e-mail: hans.schurink@wxs.nl