Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-04-2002 Mediaberichten 17 april (15.45 uur)

Venray bromfietsster ernstig gewond

VENRAY Bij een aanrijding met een personenauto is woensdagmorgen een 44-jarige vrouw uit Meerlo ernstig gewond geraakt. Voor het slachtoffer is de traumahelicopter gekomen, maar zij is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Het ongeluk gebeurde toen een 42-jarige automobilist uit Gorinchem vanaf een bedrijfsterrein aan de Spurkterweg de weg opreed en de bromfietsster achterop de auto botste. Door de botsing verloor de vrouw haar helm en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht.

Grubbenvorst steigerklimmers bekeurd

GRUBBENVORST Twee 16-jarige jongens uit Grubbenvorst hebben ieder een bekeuring van 40 euro gekregen omdat zij de steigers rond de kerk beklommen. Dinsdagavond zag een politieman het tweetal de levensgevaarlijke capriolen uithalen en praatte hen naar beneden. Daar kregen ze ieder hun bekeuring. De kerk staat in verband met onderhoudswerkzaamheden in de steigers en de politie zal regelmatig controleren of er niet in geklommen wordt.

Tienray 10-tal autoinbraken

TIENRAY In de nacht van disndag op woensdag is er ingebroken in 10 geparkeerde personenautos aan de Ringovenhof en de Pastoor Maessenstraat. Bij iedere inbraak is het portierslot opengebroken en zijn radios en CD-spelers gestolen. De totale schade wordt geschat op duizenden euros. De politie van de basiseenheid Horst vraagt eventuele getuigen dan ook om contact op te nemen.

De Gouden tip 16 en 17 april: kijkers tippen politie in alle zaken

VENLO De politie heeft in alle vier de getoonde zaken in de uitzending van De Gouden Tip op dinsdag 16 en woensdag 17 april op L1-televisie, bruikbare tips gekregen.

De compositietekening van een man die een gewapende overval pleegde op de Rabobank in Wessem, leverde informatie op van mensen die de man meenden te herkennen. De recherche onderzoekt nu de waarde van die tips. Over de onbekende dode man in de Liesselse bossen kwamen meerdere tips binnen, waaronder van mensen die meenden de man te herkennen. Eén tip die mogelijk in de richting van een naam gaat, is nog in behandeling. De overige informatie heeft niet geleid tot identificatie. Over de ramkraak op een winkel aan de Kerkstraat in Tegelen kwam bruikbare informatie binnen, met name over de gestolen en bij de kraak gebruikte Opel Vectra met het kenteken 77-HH-JS. De politie gaat na of deze tip kan kloppen. In de aanrandingszaak in Blerick, waar een met een bivakmuts gemaskerde man een jonge vrouw aanrandde, kwam interessante informatie binnen over een mogelijk vervoermiddel van de onbekende dader.

De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 14 mei. In verband met Koninginnedag op 30 april komt die uitzending te vervallen.

Straatmaat nieuwe stijl

VENLO - Het accent van Straatmaatactiviteiten verschuift van districtsniveau naar de vijf basiseenheden in het district Venlo. De top tien overtredingen wordt vervangen door een top drie per basiseenheid en deze kan worden aangepast aan de problemen van het seizoen. Het driehoeksoverleg van het district Venlo heeft voor deze nieuwe aanpak gekozen. De top 3 van elke basiseenheid is eveneens vastgesteld. Straatmaat heeft sinds de start zowel in- als extern een positieve impact gehad. Binnen politie en gemeenten werd de geïntensiveerde normhandhaving ruimschoots ondersteund en vele burgers accepteerden het optreden en pasten hun gedrag aan. In het eerste jaar werden er gemiddeld 400 bekeuringen per week uitgedeeld en in het tweede projectjaar bedroeg dat gemiddelde 200 per week. Het imago van de politie en het bevoegd gezag heeft een sterke positieve impuls gekregen door Straatmaat. Het project heeft duidelijk aan een behoefte voldaan en de signalen richting burgers en medewerkers hebben een positief effect gehad.