Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-04-2002 2e persbericht donderdag 18 januari 2002

Politieberichten

Zuidoost Brabant: Demonstratieve tocht ordelijk verlopen De demonstratieve tocht van Veldhoven naar Rosmalen door bouwvakkers is prima verlopen. De acht bussen en ongeveer 150 autos vertrokken rond 12.15 uur vanaf Koningshof in Veldhoven. De stoet bleef rijden met een snelheid van ongeveer 50 km/u. Zij reden, volgens afspraak, over de rechter rijstrook. Het overige verkeer ondervond weinig last van de stoet. Af en toe was er wat stremming bij de opritten. Om 13.45 uur waren de demonstranten op hun bestemming in Rosmalen. De stoet werd begeleid door de politie (Brabant Zuid-Oost, Brabant-Noord en de KLPD), per auto, op de motor en met het vliegtuig. De demonstranten hielden zich aan de vooraf gemaakte afspraken.

Eindhoven: Man mishandelt zijn echtgenote
In een woning aan de Heemskerkstraat is donderdag om 9.05 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 19-jarige vrouw met een telefoonhoorn op het hoofd geslagen. De vrouw deed aangifte. Zij raakte niet zichtbaar gewond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man dringt woning ex-echtgenote binnen In een woning aan de Van Kinsbergenstraat is donderdag om 11.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was de woning van zijn ex-vrouw binnengedrongen. Zij was op dat moment niet thuis. Hij had aan de achterzijde een bovenlicht uit de sponning gehaald. Binnen had hij de knip op de voordeur gedaan zodat zijn 26-jarige ex-vrouw niet binnen kon gaan. De vrouw belde de politie en daarvoor deed hij de deur wel open. Hij had een mes bij zich. Dit is in beslag genomen.

Helmond: Zak met medicijnen verloren
Een 82-jarige vrouw uit Helmond is donderdagmorgen tussen een apotheek aan de Mierloseweg en haar woning in de Cortenbachstraat een zakje met medicijnen verloren. In het zakje zit onder andere een doosje met pillen, Seroxat, dat bij inname door kinderen gevaarlijk kan zijn.

Helmond: Laptop weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Panovenweg is in de nacht van woensdag op donderdag een laptop gestolen. Het is onbekend hoe de dader is binnengekomen. Mogelijk heeft hij zich in laten sluiten.

Helmond: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 13.25 uur is van een 26-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op het Nieuwveld. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden en ruim 300 euros.

Best: Inbraak in fietsenstalling
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in de fietsenstalling bij het station. De ruit is uit de toegangsdeur gehaald zodat men naar binnen kon. Uit de stalling is een geldkistje met ruim 200,= gestolen.

Veldhoven: Bromfietser gewond
Een 16-jarige Veldhovense bromfietser is donderdag om 8.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Nijverheidslaan De Klokkenmaker. De bromfietser gaf geen voorrang aan een personenauto die bestuurd werd door een 36-jarige vrouw uit Veldhoven. De bromfietser is met een open beenbreuk in de MMC in Veldhoven opgenomen.

Veldhoven: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Berg een blauwe Opel Astra met het kenteken JP-HL-73 gestolen.

Bergeyk: Automobilist gewond
Een 19-jarige man uit Valkenswaard is donderdagmorgen om 8.10 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Borkelsedijk. De man reed daar met zijn personenauto in de richting van Westerhoven. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam aan de linkerkant van de weg met de auto op zijn kop in de sloot terecht. De man had last van zijn hoofd. Hij is voor onderzoek in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Donderdag tussen 0.35 en 1.05 uur is ingebroken in een bedrijf op de van Linschotenstraat. Aan de achterzijde van het pand is een wand opengebroken. Uit het pand verdwenen meerdere rollen gaas.

Casteren: Diefstal uit een woning
Woensdag tussen 13.00 en 21.00 uur is uit een woning aan de Bucht een tas, inhoudende persoonsbescheiden en geld, gestolen. Vermoedelijk heeft me toegang tot de woning verkre-gen door een niet afgesloten achterdeur. De tas is donderdagmorgen in de Beerze gevonden.

Gerwen: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 23.55 en donderdagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een bedrijf op de Kerkakkers. Het slot van een toegangsdeur is opengebroken. Uit het pand verdwenen 400 postzegels en een pasje.

Mortel: Verdachte diefstal uit een winkel aangehouden Donderdagmiddag rond 13.15 uur is op de Oude Molenweg een 28-jarige vrouw zonder bekende woonplaats aangehouden. Zij nam daar uit een winkel 7 pakken koffie, hamburgers, bouillonblokken, vleeswaren en kaas, waarde 48,55 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Twee vrouwen die bij haar waren wisten in een auto te ontkomen. De vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eersel: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 13.05 uur raakte bij een aanrijding op de Hoef een 27-jarige automo-bilist uit Eersel gewond. Door onbekende oorzaak raakte hij in een slip en botste tegen een uit tegenovergestelde richting komende trekker met oplegger, bestuurd door een 27-jarige man uit Diessen. De Eerselnaar is voor onderzoek overgebracht naar het Maxima M.C.