Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Studiedag rond cursus `Omgaan met depressie'
Het programma Vroegsignalering van het Trimbos-instituut organiseert op 19 april een studiedag ter gelegenheid van de afsluiting van het implementatieproject van de cursus Omgaan met depressie in de preventieve gezondheidszorg. Deze studiedag vindt plaats in de Driehoek te Utrecht en is bestemd voor alle coördinatoren en begeleiders van één van de varianten van de cursus (Grip op je dip, Zelf je somberheid overwinnen en In de put, uit de put) en voor iedereen die hier belangstelling voor heeft.
Tijdens het ochtendprogramma zullen diverse sprekers terugblikken op de cursus in al zijn varianten. De resultaten van de laatste inventarisatie naar de mate waarin de cursus in Nederland is geïmplementeerd worden gepresenteerd. Verder wordt een beeld geschetst van de doelgroep die wordt bereikt met de cursus en wat de cursus hen oplevert. Vervolgens zullen ideeën voor de toekomst aan de orde komen. In de middag zal in diverse workshops de gelegenheid worden geboden om ervaringen uit te wisselen, ideeën en inspiratie op te doen, vragen te stellen en te brainstormen over onderwerpen als: Vervolgtrajecten voor cursisten; Ontspannen en bewegen voor mensen met depressieve klachten; Naar een basisprogramma `Preventie van depressie'; De cursus Grip op je dip, Zelf je somberheid overwinnen en Nieuwe doelgroepen: cursussen voor Turken en Marokkanen en voor mensen met een chronische somatische ziekte, die last hebben van depressieve klachten.

De kosten voor de studiedag bedragen ¤ 55,-, inclusief de herschreven handreiking voor cursusbegeleiders, die vóór de zomer zal worden nagezonden.
Programma en inschrijfformulier bij: Marianne Kirchner (030) 297 11 00, mkirchner@trimbos.nl

* Ineke Voordouw
ivoordouw@trimbos.nl

Colofon

Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut voor de GGZ en verslavingszorg met als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorderen.
Nieuwsflitsen voorziet mensen die betrokken zijn bij de GGZ en verslavingszorg kort en bondig van informatie over activiteiten, diensten, producten en resultaten van het Trimbos-instituut. Nieuwsflitsen mag vrijelijk worden gekopieerd en verspreid.

Redactie
Henk Maurits (030) 297 11 38
hmaurits@trimbos.nl
Henk Verburg (030) 297 11 00
hverburg@trimbos.nl

Opmaak
Heidie Wisselo

Adreswijzigingen
Peter Stark,
pstark@trimbos.nl

Belangrijke telefoonnummers

Bestellingen 030 297 11 80
Helpdesk Preventie (LSP/LOP) 030 297 11 51
Drugs Infolijn 0900-1995
Chinese gokhulp infolijn 030 297 11 33

Trimbos-instituut
Netherlands Institute of Mental Health and Addiction Da Costakade 45
Postbus 725 3500 AS Utrecht
Telefoon (030) 297 11 00
Fax (030) 297 11 11