Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Werkgevers zetten in op nullijn bij ICK-CAO!

Uw werkgevers hebben ons laten weten dat zij voor de komende CAO geen enkele structurele loonsverhoging willen afspreken. Dat staat in de werkgeversvoorstellen voor de ICK-CAO. Wel zijn werkgevers bereid om per bedrijf resultaatafhankelijke beloningsvormen in te voeren. Bedrijven die daarvoor niet kiezen zouden in de gelegenheid moeten worden gesteld om een eenmalige uitkering te doen.

Daarnaast stellen werkgevers voor om in de komende CAO-ronde afspraken te maken over de invoering van een bedrijfstakpensioenregeling. Werkgevers stellen voor de looptijd van de komende CAO 1 jaar voor. Werkgevers zullen tot slot nog voorstellen doen op het gebied van het persoonlijk ontwikkelingsplan, het Personal Lifestylebudget en compertentiemanagement.

Mening Dienstenbond CNV
Het zal deze komende zware CAO-onderhandelingen met name over het loon gaan. De insteek van werkgevers op dit punt is voor ons volstrekt onvoldoende. Er moet een structurele loonsverhoging komen. Hoewel ook de de totstandkoming van een bedrijfstakpensioenregeling natuurlijk ook van belang is, is het nu al duidelijk dat in ieder geval de loonvraag een heet hangijzer zal worden de komende maanden.

Samen sterk in CAO-commissie!
Wij bereiden ons voor op een taai onderhandelingsproces. Daarom willen wij een ICK-CAO-commisie oprichten om met elkaar te bezien hoe sterk wij staan in de verschillende bedrijven. Het is wat ons betreft keihard noodzakelijk om nu al als Dienstenbond CNV een degelijke kaderstructuur op poten te zetten voor het geval de onderhandelingen ons niet brengen wat wij willen: een fatsoenlijke loonsverhoging. In deze mening worden wij gesterkt door de reacties van onze leden die aangeven het er niet bij te laten zitten.

De CAO-commissie zal tevens dienen als toetsingskader voor uw bestuurder. Als de onderhandelingen niet goed lopen dan zal in overleg met deze commissie worden bezien wat wij daar aan gaan doen. Het is van het grootste belang dat wij vanuit zoveel mogelijk bedrijven een vertegenwoordiging krijgen in deze Commissie. Daarom roepen wij u op om lid te worden van deze commissie, om samen te bekijken hoe wij kunnen reageren op dit harde openingsbod van werkgevers. U kunt zich aanmelden per mail via m.limmen@cnvdibo.nl en via telefoonnummer 023-5651052.

Concept-CAO-voorstellen
Leden hebben per post de concept-CAO-voorstellen toegestuurd gekregen. Met het bijgevoegde reactieformulier kunt u als lid t/m 10 maart 2002 aangeven wat u van deze concept-voorstellen vindt. Daarnaast kunt u zich via het reactieformulier opgeven voor de CAO-commissie. Op basis van uw reacties zullen vervolgens in overleg met de CAO-commissie onze definitieve voorstellen worden vastgesteld. Op het formulier treft u ook de vraag of u de CAO- informatie per email wilt ontvangen. Zo ja, dan kunt u ons u emailadres doen toekomen en zodat u het nieuws voortaan nog sneller ontvangt!

Bespreek de situatie met uw collega's!

Het moge wel duidelijk zijn dat het de komende maanden heel belangrijk wordt dat de werknemers in bedrijven die vallen onder de ICK-CAO, weten wat er speelt. Wij verzoeken u daarom dringend, om met uw collegas over de situatie te praten: de nullijn past die binnen uw bedrijf? Wat betekent het voor u en uw collegas? Overtuig hen ervan dat het niet vanzelf wel weer goed komt, want bij andere ICT-bedrijven is de Nulllijn al de kille realiteit! In de praktijk leidt dat dat ernstige situaties. Zo worden wij de laatste tijd benaderd door leden die door het achterwege blijven van de loonsverhoging ineens weer onder de ziekenfondsgrens terecht komen.

Zijn uw collega's al lid van de Dienstenbond CNV??

Verspreid dit bericht en beter nog: maak uw collegas lid want samen staan wij sterker!
>> meer informatie over het lidmaatschap

In de tussentijd houden wij u op de hoogte!

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Maurice Limmen. Telefoon (023) 565 10 52. Email: m.limmen@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 19 april 2002.