Ingezonden persbericht

'Vier jaar Herfkens is genoeg!?'

Het eindoordeel over vier jaar ontwikkelingsbeleid onder Eveline Herfkens; doorgaan of stoppen

UTRECHT, 20020329 -- De huidige minister hield vier jaar geleden grote schoonmaak op haar departement. Een breuk met het gepassioneerde beleid van Pronk moest er komen. haar aanpak bracht applaus van liberalen en kritiek van ontwikkelingsorganisaties. Minister Herfkens heeft zelf reeds te kennen gegeven voor de komende vier jaar beschikbaar te zijn. Voldoende aanleiding voor een evaluatie.

Hierbij nodigen wij u uit voor het debat 'Vier jaar Herfkens is genoeg!?' op vrijdagavond 19 april in de Salon van De Balie.

Thea Fierens (kandidaat- kamerlid voor de Pvda, directeur SNV) en Farah Karimi (Tweede- Kamerfractie GroenLinks) zullen op deze avond debatteren over het resultaat van vier jaar ontwikkelingsbeleid onder Eveline Herfkens. Zij doen dit onder leiding van Chris Huinder (Forum).

Stichting Duurzame Solidariteit organiseert twee maal per jaar in samenwerking met de Noord- Zuid werkgroep van GroenLinks een zogenaamd 'Tegenpolendebat'. Bij deze debatten staan actuele discussies op het gebied van ontwikkelingssamenwerking centraal. De vorm waarin de ontwikkelingskwesties worden bediscussieerd, blijkt iedere keer een groot succes.

Mocht u meer informatie wensen over het 'Tegenpolendebat', Stichting Duurzame Solidariteit of de Noord- Zuidwerkgroep kunt u ons digitaal of telefonisch benaderen.

Stichting Duurzame Solidariteit hoopt u in ieder geval op vrijdagavond 19 april te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Dennis de Hoog

Stichting Duurzame Solidariteit
Postbus 8008
3503 RA Utrecht
ddehoog@groenlinks.nl
030-2399931