ST. NAT. CAMPAGNE TEGEN GEWELD

spectaculaire start ikhebeenidee in Flevoland


---
Datum: vrijdag 19 april

Plaats: Daltonbasischool 'De Delta'
De Verbeelding 27
Zeewolde

Tijd: van 13.30 uur tot 14.15 uur


---
Ikhebeenidee.nl gaat spectaculair van start in de provincie Flevoland!

Een project op basisscholen voor respect en tegen geweld.

Ik heb een idee.nl is een bijzonder project, uitgevoerd door leerlingen van basisscholen, tegen geweld en voor respect met als doelstelling de veiligheid op en rond basisscholen te verhogen. Het protocol is eenvoudig; leerlingen van de basisschool komen met ideeën om geweld en gebrek aan respect tegen te gaan en zelf te werken aan hun normen en waarden.
Als er suggesties zijn om zowel de veiligheid als het veiligheidsgevoel te verhogen, dan worden deze ideeën getoetst door jongeren uit dezelfde leeftijdscategorie aan de hand van enkele door hen zelf bedachte criteria. Na een positieve nominatie worden deze ideeën, via www.ikhebeenidee.nl binnen 2 maanden gestart.

In de boksring!

Groep 7 van Daltonbasisschool 'De Delta' verzorgt voor de provincie Flevoland de aftrap van het project. De arena is een boksring waarin de leerlingen met bokshandschoenen aan durven te zeggen wat hen dwars zit of wat ze gewoon even kwijt willen. Zij vinden tegenover zich mede- en tegenstanders met hún mening. Aan de zijlijn staat een brancard klaar om zonodig gewonden af te voeren. Deze korte debatten worden afgewisseld met muziek en dans. Tijdens de laatste ronde werpen leerlingen letterlijk hun handschoentjes in de ring!

De provincie Flevoland participeert in het project middels een sponsorbijdrage. Gedeputeerde van Hemmen zal namens de provincie aanwezig zijn.
Doel van het project is om minimaal 50 % van de basisscholen mee te laten doen.


---