AXA Stenman Industries NV

PERSBERICHT

Veenendaal, 19 april 2002

VOORNEMEN TOT BENOEMING G.P. VAN DOBBEN DE BRUYN TOT DIRECTEUR AXA STENMAN INDUSTRIES

AXA Stenman Industries N.V. kondigt aan dat zij het voornemen heeft om per 1 juli aanstaande de heer G.P. van Dobben de Bruyn (49) te benoemen tot Directeur van AXA Stenman Industries N.V. De Directie zal vanaf die datum bestaan uit de heer C. Oosterhoorn, (Directievoorzitter), de heer J.R. Roberts (Financieel) en de heer P. van Dobben de Bruyn.

Het voorstel tot versterking van de Directie van AXA Stenman Industries met eerdergenoemde kandidaat wordt vandaag ter kennisgeving medegedeeld aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De Raad van Commissarissen zal de heer G.P. Van Dobben de Bruyn per 1 juli benoemen.

Daarnaast zal de heer G.P. van Dobben de Bruyn per dezelfde datum toetreden tot de Directie van Stenman Holland B.V., waar hij samen met Algemeen Directeur C. Oosterhoorn de dagelijkse leiding over deze dochteronderneming van AXA Stenman Industries zal voeren. De OR zal op korte termijn advies uitbrengen over de voorgenomen versterking van de Directie van Stenman Holland.

De heer G.P. van Dobben de Bruyn is momenteel Algemeen Directeur van Nyloplast N.V. Hij is een ervaren manager die jarenlang leiding heeft gegeven aan productie- en verkoopondernemingen. Begin jaren negentig is hij nauw betrokken geweest bij de management buy-out van AXA Stenman Industries.

Bedrijfsprofiel

AXA Stenman Industries is een industriële onderneming die hang- en sluitwerk en fietsaccessoires ontwikkelt, produceert en verkoopt voor de bouw- en de fietsenmarkt. De onderneming neemt een sterke positie in op de markten waarin het actief is. In haar assortiment hang- en sluitwerk produceert de onderneming onder meer raamuitzetters, raamsluitingen en veiligheidsbeslag. Fietssloten, dynamo's en fietsverlichting vormen het assortiment fietsaccessoires. Deze producten hebben als gemeenschappelijke noemer: Veiligheid en Beveiliging.

De onderneming heeft drie dochtermaatschappijen. Stenman Holland in Nederland verkoopt zowel hang- en sluitwerk als fietsaccessoires onder de merknaam AXA. In Veenendaal vinden productontwikkeling, productie, verkoop en marketingactiviteiten plaats. In Edam worden aluminium beveiligings hang- en sluitwerkproducten vervaardigd. In Siewierz, Polen, bevindt zich de werkmaatschappij AXA-MAG. Hier worden hang- en sluitwerkproducten voor zowel de Nederlandse als de Poolse markt vervaardigd. De werkmaatschappij Basta heeft een productielocatie in Frankrijk en verkoopkantoren in de Benelux, Denemarken, Duitsland en het VK. Dit assortiment fietsaccessoires wordt verkocht onder de merknaam Basta in een groot aantal Europese landen.

Bij AXA Stenman Industries waren in 2001 circa 608 personen werkzaam.



AXA Stenman Industries NV