Hagemeyer

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, Postbus 5111, 1410 AC NAARDEN, NEDERLAND TELEPHONE (035) 6957676, FAX (035) 6944396

PERSBERICHT

HAGEMEYER VERSTERKT SLAGVAARDIGHEID
MET NIEUW BESTUURSMODEL

NAARDEN, 19 april 2002

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Hagemeyer gaat haar bestuursmodel wijzigen om als wereldwijd opererend concern slagvaardiger te kunnen werken. Hiermee kan beter worden ingespeeld op het hoge tempo waarin Hagemeyers externe omgeving verandert. Daarnaast vereist het interne veranderings-programma van de onderneming een meer directe besluitvorming. Een en ander is een logisch gevolg van de integratie van de voorheen wereldwijd onafhankelijk opererende werkmaatschappijen tot één solide organisatie met één duidelijke focus. Hierdoor wordt Hagemeyers concurrentiepositie versterkt in de markt voor de distributie van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere MRO (Maintenance, Repair en Operations) producten.

De huidige structuur wordt naar een internationaler model omgevormd. Dit betekent dat in het nieuwe model Hagemeyer zal worden bestuurd door een Executive Committee onder leiding van een Chief Executive Officer (CEO). Het model geeft de CEO de mogelijkheid de besluitvorming directer en efficiënter te laten plaatsvinden. De rol van CEO zal worden vervuld door de huidige bestuursvoorzitter Rob ter Haar.

De nieuwe topstructuur zal ingaan per 23 april a.s. nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is geïnformeerd. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels ingestemd met het nieuwe bestuursmodel.

Dat de huidige topstructuur met een Raad van Bestuur zal worden omgevormd tot een Executive Committee betekent in feite dat een klein team snel knopen kan doorhakken over strategische en operationele zaken. Het Executive Committee zal naast Rob ter Haar (CEO) bestaan uit de CFO, de drie vice-presidents van de regio's Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific, en de groepsdirecteur Corporate Development. Met de voeten op de werkvloer
Ter Haar: "In het roerige afgelopen jaar met een recessie en een moeilijke markt, hebben we gemerkt hoe belangrijk het is voor onze concurrentiepositie als we snel kunnen beslissen. Door in het nieuwe model een managementlaag te schrappen, komen we dichter op de operaties te staan, wat onze slagvaardigheid vergroot. De afstand tussen top en uitvoering wordt daarmee overbrugd. Geen bestuur in een ivoren toren, maar executive vice-presidents die bij wijze van spreken zelf met de voeten op de werkvloer staan. De verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Hagemeyer komt dus bij die mensen te liggen die ook daadwerkelijk voor de business verantwoordelijk zijn. Dit leidt tot betere controle op mensen en middelen. Ook kunnen nieuwe initiatieven sneller worden opgepikt. Dit moet op termijn leiden tot betere resultaten."

De huidige Raad van Bestuur is nog wel een rol toebedeeld. In afgeslankte vorm met drie leden (CEO, CFO en een operationeel lid) blijft deze bestaan als statutaire directie, zoals gebruikelijk en verplicht voor in ons land gevestigde beursgenoteerde bedrijven. De Raad van Bestuur blijft het primaire aanspreekpunt voor de Raad van Commissarissen en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De Raad van Commissarissen zal zijn bestaande relatie met de Raad van Bestuur uitbreiden tot het Executive Committee, waardoor een beter zicht op de operationele activiteiten ontstaat.

Ter Haar zal als CEO primair verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de strategie van Hagemeyer. De uitvoering daarvan berust direct bij de overige leden van het Executive Committee. Het gehele Executive Committee is verantwoordelijk voor het bewaken van de integriteit van het nieuwe Hagemeyer business-model.

Voorheen functioneerde Hagemeyer als een holding die een zestigtal zelfstandige dochterondernemingen aanstuurde. De sturing van het hoofdkantoor was vooral gericht op financiële resultaten. Nu de dochterondernemingen in toenemende mate geïntegreerd worden, verandert de rol van het hoofdkantoor. Er wordt stevig geïnvesteerd in ICT-technologie en veranderingsmanagement om de operaties verder op elkaar af te stemmen. Hierdoor zal Hagemeyer in staat zijn om als één wereldwijd concern te opereren. Deze nieuwe, geïntegreerde aanpak maakt snelle besluitvorming noodzakelijk en was aanleiding om het bestuursmodel te veranderen. Hiermee vervalt een managementlaag en wordt een impuls gegeven aan de verdere internationalisering van Hagemeyer. Dit maakt het makkelijker om buiten Nederland toptalent aan te trekken en te behouden.

Executive Committee
Het Executive Committee zal naast Rob ter Haar (CEO) bestaan uit James Riddell (CFO), Edo van den Assem (executive vice-president Europa), Graham Pickles (executive vice-president Azië-Pacific), David Gundling (executive vice-president Noord-Amerika) en Robbert Hin (executive vice-president Change Management). Het Executive Committee wordt daarnaast versterkt met Ivo Manders (corporate vice- president), belast met diverse projecten, coördinatie en corporate functions.

einde persbericht