Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LOGICA EN ARCADIS ADVISEREN RAILINFRABEHEER OVER NIEUW PROCESBEHEERSINGSSYSTEEM VOOR TREINVERKEER

Eerste samenwerking in rail traffic management

ROTTERDAM, 19 april 2002 Logica en ARCADIS gaan intensief samenwerken in projecten op het gebied van rail traffic management (verkeersleidings- en treinbeheersingssystemen). De eerste gezamenlijke opdracht, een architectuurstudie naar een nieuwe generatie treinbeheersingssystemen, is afkomstig van Railinfrabeheer in Utrecht.

Logica en ARCADIS beginnen met een studie en een vergelijking van de platforms en producten die momenteel in de industrie (onder andere procesindustrie, nutssector en financiële sector) worden toegepast. Logica brengt daarbij haar ICT-kennis in en ARCADIS haar kennis van spoorinfrastructuur. Halverwege dit jaar zullen de partners hun gezamenlijke bevindingen presenteren aan Railinfrabeheer.

In een mogelijk vervolgtraject kunnen Logica en ARCADIS voor deze opdrachtgever een nieuwe interface ontwikkelen die ervoor moet zorgen dat het procesbesturingssysteem kan communiceren met het beveiligingssysteem. Dit is van essentieel belang voor een goed verloop van het treinverkeer. Op dit moment zijn veertig lokale computersystemen van Railinfrabeheer hiervoor operationeel. De huidige systemen garanderen weliswaar een goede aansturing van de railinfrastructuur (seinen, wissels e.d.), maar zijn aan vervanging toe, mede omdat het onderhoud ervan steeds complexer en kostbaarder wordt. De nieuwe generatie treinbeheersingssystemen zal minder onderhoud vergen en een bijdrage leveren aan de verbetering van de punctualiteit van het treinverkeer.

Henk Stout, divisiedirecteur Transport & Distributie van Logica: ARCADIS heeft uitgebreide expertise in railgerelateerde projecten, onder andere op het gebied van advisering, specificatie, configuratie en het testen van treinbeveiligings- en treinbeheersingssystemen. Onze internationale ICT-kennis en -ervaring met bedrijfskritische systemen in traffic management sluiten hier goed op aan. Wij kunnen nu bestaande opdrachtgevers van ontwikkeling tot en met implementatie en onderhoud van dienst zijn. En we kunnen nieuwe opdrachtgevers in de railmarkt bereiken die een integrale aanpak willen.

Rolf Müller, binnen ARCADIS verantwoordelijk voor de rail-activiteiten, zegt over de samenwerking: De ICT-kennis die Logica inbrengt, is de sleutel naar een totaalaanbieding en versterkt daarmee onze marktpositie. Bovendien past deze samenwerking in onze strategie om een snellere groei in de infrastructuurmarkt te realiseren.

Na bewezen succes in de railmarkt streven de partners ook naar opdrachten in andere sectoren, zoals traffic management systemen voor vervoer over de weg en over het water.

Over Logica

Logica is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. Meer dan 11.500 medewerkers zijn wereldwijd in 34 landen werkzaam. In Nederland heeft Logica zes vestigingen en 900 medewerkers. Logica is opgericht in 1969 en staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Het bedrijf maakt deel uit van de FTSE 100 index, waarin de grootste beursgenoteerde bedrijven van het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen. Meer informatie: www.logica.com.

Over ARCADIS

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma s van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

ARCADIS telt 8.000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van 800 miljoen euro genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes. Meer informatie: www.arcadis.nl



Ingezonden persbericht