Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 19-4-2002.

Verkeersstremming.
Het doorgaande verkeer op de Dreeslaan kwam gisteren, even na het middaguur, muurvast te zitten, toen een vrachtauto nabij de Rijksweg 12 door pech tot stilstand was gekomen. Omdat het doorgaande verkeer toch al, vanwege de bouw van het nieuwe viaduct stroef verliep, zorgde de politie er voor, dat binnen de kotste keren een takelwagen de kapotte trekker met oplegger van de weg werd verwijderd. Een gebroken steekas bleek de boosdoener te zijn dat de combinatie vast was gelopen. Nadat de pechauto weg was gehaald kwam de doorstroming van het verkeer weer langzaam op gang.

Fietster komt ten val.
Een 71 jarige vrouw uit Spijkenisse kwam gisterenmiddag door onbekende oorzaak op een fietspad in het bos nabij Planken Wambuis ten val. Zij brak daarbij een heup. Zij werd met een ambulance uit het bos gehaald en vervoerd naar het ziekenhuis.

Auto rijdt tegen muur garage.
Toen een 39 jarige automobilist uit Ede gisterenmiddag op de Jaarsveld uit parkeerstand wegreed, had hij, zoals dat heet niet de volledige controle over zijn voertuig. Hierdoor botste hij met zijn auto tegen de hoek van een muur van een aldaar staande garage. De muur raakte dardoor gedeeltelijk vernield.

Sterke drank en vernieling.
Gisterenavond werd een 31 jarige man uit Ede aangehouden, die onder invloed van sterke drank die avond met zijn auto tegen een op de Sumatralaan staande boom was gereden, doch ook nog eens daarna vernielingen had aangericht aan een woning in die straat door enkele ruiten in te slaan. Toen de man tegen de boom was gereden ging hij er vandoor, waarna de auto werd gestald in een garage in de omgeving. Vervolgens liep de man naar een woning op de Sumatralaan, waarna hij, mogelijk ivm een sluimerende onenigheid met de bewoner van dat pand de ruiten van de buitendeur kapot gooide. Kort daarna werd de man door de politie aangehouden. Bij een ademanalyse bleek de man 915 ugl, overeenkomende met 2,1 pro mille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het veroorzaken van een aanrijding, het daarna de plaats van het ongeval verlaten en het vervolgens vernielen van ruiten.

Nog meer alcohol.
Afgelopen nacht werd op de Proosdijerveldweg een 45 jarige vrouw uit Ede betrapt, die met een nog flinkere hoeveelheid alcohol als bovengenoemd achter het stuur van haar auto zat. De politie kwam haar op het spoor omdat zij in het donker zonder verlichting reed. De vrouw bleek maar liefst 1150 ugl, overeenkomende met zo'n 2,7 pro mille alcohol achter haar kiezen te hebben.

Einde berichten.