Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Leden akkoord met voorstellen CAO Doe-Het-Zelf

Op 14 maart 2002 vroegen wij u of u kon instemmen met de CAO-voorstellen voor de nieuwe CAO voor de Doe-Het-Zelf. Een grote meerderheid van de leden heeft hiermee ingestemd. Dat betekent dat wij de voorstellen in de CAO-onderhandelingen zullen inbrengen.

Opmerkelijk veel leden gaven aan dat zij weliswaar instemden met de voorstellen maar de gevraagde looneis aan de lage kant vinden. Deze looneis is echter centraal afgesproken, daar kan niet van worden afgeweken. Bij het bepalen van de looneis is goed rekening gehouden met de algemene en specifieke economische situatie.

Wij hebben getracht een verantwoorde looneis te stellen. Wanneer men overigens kijkt naar de loonsverhogingen in andere sectoren dan is de door de Dienstenbond CNV gestelde looneis ook realistisch. Een paar leden beklaagden zich over het late tijdstip waarop de onderhandelingen starten. Deze leden hebben gelijk! De Dienstenbond CNV dringt er echter al sinds december 2001 bij de werkgevers op aan om afspraken te maken over het begin van de onderhandelingen. De werkgever reageerde simpelweg niet op onze vraag. Wat wij daar nu van moeten vinden?

De eerste onderhandelingsronde zal op 23 april 2002 plaatsvinden. Wij verwachten er meerdere rondes over te doen. Gedurende de onderhandelingen zal de Dienstenbond CNV u op de hoogte houden.

Informeer uw collega's!

Om sterker te staan in de onderhandelingen heeft de Dienstenbond CNV u en uw collegas hard nodig. Overtuig uw niet-georganiseerde collega van het nut van de Dienstenbond CNV. >> lees meer over het lidmaatschap

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Martijn Donker. Telefoon: (035) 577 39 07. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 18 april 2002.