Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-04-2002
persberichten van vrijdagmiddag 19 april 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 22 april 08.00 uur.

Telefoon 06 53 23 80 59

Vol gas

Zuidwolde. Vanmorgen reed een 78-jarige vrouw met haar auto vanaf de parkeerplaats tegen de muur van een winkelpand aan de Hoofdstraat. De vrouw uit Balkbrug parkeerde de auto op een invalidenparkeerplaats en gaf te veel gas waarna de auto naar voren schoot en tegen de muur tot stilstand kwam. De vrouw kwam er zonder letsel vanaf. De auto alsmede de muur werden zwaar beschadigd.

Verkeersongeval

Ruinen. In de middagpauze van school maakten vijf leerlingen een tochtje in de auto van een 18-jarige jongen uit Noordscheschut. Op de Meppelerweg raakten zij, vermoedelijk door te hoge snelheid, na een bocht in de slip en schampten over de volle lengte een woning aan die weg. Ook werden een hek en een heg vernield. De auto raakte zwaar beschadigd, de jongens kwamen er wel zonder letsel van af maar wel met schrik in de benen omdat zij beseften dat het ook wel heel anders had kunnen aflopen.

Verkeersongeval met letsel

Assen. Vanmorgen stak een jongen (leeftijd onbekend) met zijn fiets de Maria in Campislaan over. Daar werd hij aangereden door een 32-jarige automobilist uit Assen die de jongen niet meer kon ontwijken. De jongen werd met een beenbreuk naar het WZA overgebracht. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Klazienaveen. Vanmorgen reed een 27-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar auto over de Langestraat en botste daar tegen de achterzijde van 35-jarige vrouw uit Erica die voor haar reed. Omdat de vrouw uit Klazienaveen geen gordel droeg sloeg zij met haar hoofd tegen de voorruit en kreeg daardoor een hoofdwond. Zij werd per ambulance naar het SZE overgebracht evenals de bestuurster uit Erica die nekklachten had.

Assen. Vanmorgen reed een man uit Assen (leeftijd onbekend) met zijn fiets over de AHG Fokkerstraat. Hij had een plastic tas aan het stuur van zijn fiets hangen die in de spaken van het voorwiel kwam. Hierdoor sloeg hij met zijn fiets over de kop. Hij werd met hoofdletsel naar het WZA overgebracht.

Diefstal uit vrachtautos

Meppel. Vanmorgen deed een 26-jarige man uit Hoogeveen namens zijn bedrijf aangifte van diefstal van drie RCD-spelers uit drie vrachtautos. Deze stonden geparkeerd op het bedrijfsterrein aan de Zomerdijk. Van alle vrachtautos werden een ruit ingeslagen waarna de spelers werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Bedrijfsinbraak

Vries. Werd vannacht ingebroken in een bedrijf aan de Tynaarlosestraat. Er werd een deur geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er werden diverse elektrische gereedschappen weggenomen zoals boormachines en decoupeerzagen. Ook werd een aanhangwagen weggenomen. Schadebedrag onbekend. Een 51-jarige man uit Tynaarlo deed namens het bedrijf aangifte.

Winkeldief aangehouden

Emmen. Werd vanmorgen een winkeldief aangehouden in een winkel aan de Haagjesweg. Toen de politie ter plaatse kwam was de dief verdwenen omdat de winkelier hem niet kon houden. Hij liet de gestolen sigaren achter evenals zijn jas en paspoort. De politie is op zoek naar de man..