Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 19 april 2002

Tolbert: dierenmishandeling; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een dierenmishandeling die een week geleden op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur heeft plaatsgevonden op het terrein van Sintmaheerd in Tolbert. Een groepje jongens zou toen een aantal konijnen hebben losgelaten uit de hokken en enkele konijnen door de lucht hebben schopt. Hierdoor zijn in ieder geval twee konijnen dood gegaan en worden er drie vermist. Het terrein ligt niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Mogelijk dat iemand daar in de omgeving gewandeld heeft en het groepje jongens heeft gezien. De politie wil graag met deze mensen in contact komen en verzoekt om te bellen met het politiebureau in Leek, tel. 0900-8844.

Snelheidscontroles
Donderdag zijn op de Wijmersweg in Loppersum 495 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 62 te hard. De hoogst genoteerde reed 83 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Op de Provincialeweg in Ten Boer (50 km/u) werden 313 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 59 te hard. De hoogst genoteerde reed 96 km/u. Op de Provincialeweg in Uithuizen (50 km/u) werden 135 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 32 te hard (hoogste 74 km/u).In Oldehove werden op de Buitensingel (30 km/u) werden 33 voertuigen gecontroleerd, waarvan 19 te snel reden. De hoogst genoteerde reed hier 53 km/u.

Groningen: man onder trein; identiteit nog onbekend Op het baanvak tussen de Kooiweg en de Verlengde Lodewijkstraat merkte een machinist van een trein vrijdagochtend het lichaam van een man op. Onderzoek ter plaatse, waarvoor in overleg met de spoorwegpolitie het treinverkeer tijdelijk werd stilgelegd, en onderzoek aan het lichaam leverde op dat de man zelfmoord had gepleegd. Tot op dit moment is het niet bekend wat de identiteit van de man is. Naspeuringen van de politie naar nabestaanden leverde nog niets op. Mogelijk dat het vrijgeven van het signalement van de man waarvan de leeftijd tussen de 30 en 40 jaar geschat wordt aanwijzingen op voor het achterhalen van de identiteit. Het gaat om een blanke man, lengte +/- 187 cm, normaal postuur, zwart haar, sik op de kin en piercings in tong en rechter tepel. Opvallend is dat de man zilverkleurige vrij grote ringen aan elke vinger van zijn handen droeg en dat zijn vingernagels zwart gelakt waren. Verder heeft de man tatoeages op zijn rechterbovenarm en op zijn rug. Op de rug zijn de letters N.I.N. aangebracht. Het slachtoffer is geheel in zwarte kleding gehuld en droeg een halflange zwarte leren jas. Mensen die menen het slachtoffer te kennen of informatie hebben over zijn identiteit worden verzocht de politie in Groningen te bellen via 0900 8844 (0.13 euro/min)

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).