Gemeente Bergen op Zoom


Productencatalogus en formulieren op Bergse website

De website van de gemeente Bergen op Zoom is met ingang van vandaag uitgebreid met een productencatalogus en formulieren. Daarmee is de gemeente Bergen op Zoom weer een stapje dichter bij het digitale loket. In de catalogus - te vinden onder de rubriek Producten en diensten - vindt de bezoeker van de website op dit moment meer dan 150 producten die door de gemeente worden geleverd. De Vraaggerichte Interactieve Dienstencatalogus (VIND) ontwikkeld in opdracht van Overheidsloket 2000 ligt aan de basis van de Bergse productencatalogus.

Bij het gebruik van deze catalogus staat de vraag van de bezoeker centraal. Er kan niet alleen door de lijst met ruim 150 producten worden gebladerd, maar ook worden gezocht op trefwoord, thema's, vraag-patronen, doelgroepen en levensgebeurtenissen. Geïnteresseerden kunnen via deze weg op de website nagaan welke producten de gemeente bergen op Zoom zoal te bieden heeft. Van al deze producten kan de bezoeker nalezen:
¨ Wat de inhoud is
¨ Welke wetten en regels van toepassing zijn
¨ Wanneer het product (vergunningen) nodig is of wanneer men er voor in aanmerking komt(paspoort, subsidies(e.d)
¨ Wat meegenomen moet worden om het product te kunnen krijgen (gegevens, stukken e.d.)
¨ Wat de procedure is (aanvraag, telefoonnummer behandelende afdeling) ¨ Welke andere gerelateerde producten de gemeente heeft.

De Bergse productencatalogus verkeert nog in een ontwikkelfase. Dit betekent, dat nog lang niet alle gemeentelijke producten op de website te vinden zijn en ook dat nog niet alle informatie (zoals bijvoorbeeld kosten) beschikbaar is. Wekelijks zal daarom de productencatalogus aangevuld en geactualiseerd worden.
Naar productencatalogus

Formulieren
Voor de burger met een internetaansluiting wordt de gang naar het stadskantoor om daar een formulier op te halen een behoorlijk stuk minder. Op de website is namelijk een groot aantal formulieren te vinden.
Deze formulieren kunnen worden gedownload, uitgeprint, ingevuld en (voorlopig nog) per post aan de gemeente worden opgestuurd. Naar formulieren