Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

Gemeentelijke Actualiteiten

* Inzamelen klein chemisch afval

* Evaluatie MKZ-crisis

* Aanpassing groenvoorzieningen aan de Achterstraat te Beesd.
* Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

* Collecte

* Inritvergunning

* Tijdelijke afsluiting spoorwegovergangen
* Vrijstelling bestemmingsplan "Rumpt 2000" (Achterweg 2)
* Vrijstelling bestemmingsplan "Rumpt 2000" (Middenstraat 7)
* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening
* Voorontwerp bestemmingsplan "De Rotonde".
* Bestemmingsplan Het Rot, herziening 1996, wijziging locatie 10.
* Commissie voor bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen

* Informatie Betuweroute

* Informatie Betuweroute

* Wie wil bouwen

* Wie mag bouwen

* Kapvergunningen

* Gemeenteraadsvergadering

Inzamelen klein chemisch afval

Particuliere huishoudens kunnen bij de chemokar klein chemisch afval (KCA) inleveren. Ook klein wit-en bruingoed (dit zijn afgedankte elektrische apparaten die qua formaat in de milieubox passen) kunt u naar de chemokar brengen. De chemokar staat binnenkort op de volgende plaatsen.

* Geldermalsen Stationswijk maandag 22 april Tunnel bij kunstwerk 20.30 tot 21.15 uur

* Geldermalsen Centrum maandag 22 april Markt 19.45 tot 20.15 uur
* Geldermalsen Oost maandag 22 april School "Den Bogerd" 18.45 tot 19.30 uur

* Geldermalsen Zuid maandag 22 april Zwembad "Het Wiel" 17.15 tot 18.00 uur

* Kalenberg maandag 22 april J. van Zeestraat ter hoogte van school "Meester Aafjes" 16.30 tot 17.00 uur

U kunt KCA en wit- en bruingoed ook zelf naar de afvalverwerkingsinrichting De Meersteeg in Geldermalsen brengen. KCA en groot wit- en bruingoed halen wij, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt (tel. 0345-585353) aan huis op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de AVRI tel. 0345-585358.

Evaluatie MKZ-crisis

Op uitdrukkelijk verzoek van de Tweede Kamer heeft het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij aan B&A-Groep Beleidsonderzoek & Advies BV opdracht gegeven het verloop van de MKZ-crisis breed te evalueren. Deze crisis hield van maart tot juni 2001 agrarisch Nederland in haar greep, in totaal werden ongeveer 270.000 dieren geruimd. Met name de situatie op de Veluwe was spannend maar ook de gemeente Geldermalsen was nadrukkelijk in beeld vanwege een verdenking van MKZ in Beesd.

Inmiddels is het evaluatierapport klaar. Het is een lijvig boekwerk geworden met maar liefst 572 pagina's. Voor belangstellenden ligt het tijdens openstellingsuren ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis (vooraf melden bij Communicatie). De passages waarin de situatie rond Beesd aan de orde komt zijn gemarkeerd. Ook via internet kunt u het rapport inzien. Surf naar www.minlnv.nl en geef vervolgens binnen de optie 'zoeken' de opdracht 'Evaluatie MKZ'.

Aanpassing groenvoorzieningen aan de Achterstraat te Beesd.

Misschien is het u al opgevallen dat er werkzaamheden worden uitgevoerd in het boomgaardje aan de Achterstraat. Als gevolg van de aanleg van Beesd-Midden kwam de laagstam perenboomgaard vrij voor de aanleg van openbaar groen. De boomgaard is een onderdeel van de Achterstaat en in het kader van de aanleg van dit groen is daar ook de gehele Achterstraat bij betrokken. De boomgaard wordt voor het grootste deel weer ingericht als hoogstamboomgaard met oude fruitrassen, omzoomd met een haag en hekwerk. Langs het wandel-/fietspad is intussen een cirkelvormig terras met enige banken aangelegd. Rondom dit terras komt een vlindervriendelijke beplanting met wat gras. U kunt na de aanleg van het geheel zittend op het terras genieten van de fruitbomen en de bloeiende beplanting rondom het terras. De boomgaard wordt ingezaaid met een graszaadmengsel dat geschikt is voor begrazing, want de gemeente laat de boomgaard begrazen met een deel van de gemeentelijke schaapskudde bestaande uit Veluwse heideschapen. In de vorm van een boomplantdag worden in het najaar de fruitbomen geplant door de schooljeugd van Beesd. De boomgaard is onderdeel van de groenstructuur van de Achterstraat. De identiteit van Beesd wordt bepaald door de drie parallelle wegen, (Voorstraat, Middenstraat en Achterstraat) die de perfecte opbouw van dit strekdorp duidelijk maken. Deze wegen zijn beplant met leilinden. Eventuele gaten in de rijen moeten worden voorzien van nieuwe leilinden, zodat het totaalbeeld niet verstoord is. Momenteel is het straatbeeld aan de Achterstraat een allegaartje. Er staan wel vijf verschillende boomsoorten samen met een aantal leilinden. De gemeente start volgende week met de aanplant van 55 leilinden die in plaats van de andere bomen komen, of op plekken waar momenteel niets staat. Een deel van de bestaande bomen worden, voor zover zij niet met hun wortels op kabels en leidingen staan, voortijdig verplant naar een andere locatie in Beesd of Geldermalsen. Ook de heestervakken worden aangepast, wat inhoudt dat hoge plantvakken vervangen worden door lage bodembedekkers.

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

De Nationale Rode kruis Bloesemtocht 2002 vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 april a.s Zoals gewoonlijk is de start bij de fruitveiling

De wandelaars kunnen weer kiezen uit vier afstanden: 8, 15, 25 en 40 km. De 8 km-route is bij uitstek geschikt om met het hele gezin te wandelen. De kosten bedragen inclusief een edelmetalen medaille en routebeschrijving slechts ¤ 4.50, kinderen tot 13 jaar ¤ 2,50 .

In de veilinghal organiseert de Rotary Club Geldermalsen weer een uitgebreide curiosamarkt met ruim 150 marktkramen. Tientallen muziekkorpsen zullen samen met een bigband weer doorlopend gratis concerten langs het parcours en in de veiling verzorgen.

Starttijden:

* 8 en 15 km: 7.30 - 14.00 uur

* 25 km: 7.30 - 12.00 uur

* 40 km: 7.30 - 10.00 uur

In verband met de Bloesemtocht zal weer een groot aantal wegen tijdelijk voor alle verkeer (ook fietsen) moeten worden afgesloten. Het gaat hier om:

Geldermalsen

* Tunnelweg

* Watermolenweg

* Deilseweg

* Burgemeester Roozeveld van de Venlaan

Tricht

* Middelweg

* Lingedijk

* Appeldijk

Beesd

* Koeijsteeg

* De Els

* Biersteeg

* Kloostersteeg

* Notenlaan

* Havendijk

* Dr. A. Kuyperweg vanaf de Schutterweg

Rhenoy

* Dorpsstraat (1 rijbaan)

* Lingedijk

Rumpt

* Lingedijk

* Molendijk

* Dorpsdijk

* Middenstraat

* Polderdijk

Enspijk

* Kampsedijk

Deil

* Molenweg

* Krooiweg

* Koningsweg

* Deilsedijk

* 't Oosteneind

Tot afsluiting van deze wegen is besloten om de veiligheid van de naar verwachting vele wandelaars te waarborgen. De organisatie hoopt dat de omwonenden hiervoor begrip zullen hebben.

Eventuele omleidingen en tijdelijke maatregelen zullen met borden worden aangegeven.

Collecte

In de periode van 21 april tot en met 27 april 2002 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van de Hartstichting.

Inritvergunning

Ter inzage: de volgende verleende inritvergunningen:
* de Jong, Lingedijk 32 te Geldermalsen voor de achteruitgang van perceel naar het Korneplein te Geldermalsen (10 april 2002);
*

* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrecht-bank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 10 april 2002

Tijdelijke afsluiting spoorwegovergangen

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 april a.s. wordt er weer gewerkt aan het spoor. In verband daarmee zullen, tussen 01.00 en 06.00 uur de spoorwegovergangen in de Tiendweg en Paay tijdelijk voor alle verkeer worden afgesloten.

Vrijstelling bestemmingsplan "Rumpt 2000" (Achterweg 2)
* Ter inzage : verzoek om vrijstelling met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van D.M.C. Dijkgraaf vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Rumpt 2000", teneinde het oprichten van een schuur aan de Achterweg 2 te Rumpt mogelijk te maken.

* Zienswijzen : door belanghebbenden, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 18 april 2002

Vrijstelling bestemmingsplan "Rumpt 2000" (Middenstraat 7)
* Ter inzage : verzoek om vrijstelling met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van C.J. Burger vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Rumpt 2000", teneinde het vergroten van een woning aan de Middenstraat 7 te Rumpt mogelijk te maken.

* Zienswijzen : door belanghebbenden, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 18 april 2002

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er vergunning is verleend aan:

* Stichting Adullam voor het houden van een verkoopmarkt van o.a. lingerie, etenswaren, bloemen, groenten, creatieve spulletjes, kaarten etc. op zaterdag 20 april a.s. op het perceel Laageinde 15 te Geldermalsen ten behoeve van een boerderijproject voor gehandicapten.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester of burgemeester en wethouders (afhankelijk wiens bevoegdheid het betreft), postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Voorontwerp bestemmingsplan "De Rotonde".

* Bekendmaking : artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
* Ter inzage : voorontwerp bestemmingsplan "De Rotonde".
* Inzagetermijn : vanaf 18 april 2002 tot en met 17 mei 2002, op werkdagen van 08.30 uur - 12.30 uur en op dinsdag bovendien van 13.30 uur - 17.00 uur.

* Toelichting : het plan beoogt een planologische regeling te scheppen voor uitbreiding van recreatiecentrum "De Rotonde". Door de eigenaar/beheerder is een verzoek ingediend voor uitbreiding van het dagrecreatieterrein, verbouwing en uitbreiding van het restaurant, het oprichten van een vergadercentrum, een motel en een theehuis, het wijzigen van de reclame-aanduiding op een bestaande reclamemast, uitbreiding van het kampeerterrein in oostelijke richting en in de richting van de A2 en voor het oprichten van een tweede dienstwoning.

* Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk c.q. mondeling zijn/haar reacties inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, telefoonnummer 0345-586611.

* Datum publicatie : 18 april 2002.

Bestemmingsplan Het Rot, herziening 1996, wijziging locatie 10.
* Bekendmaking: artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening / artikel 6 van het bestemmingsplan "Het Rot 1991".
* Ter inzage: ontwerp-wijzigingsplan met bijbehorende stukken. Inzagetermijn: 14 dagen, met ingang van 22 april 2002.
* Toelichting: het wijzigingsplan voorziet in het oprichten van een woning met fysio praktijk op het perceel kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie A, nummer 4000, plaatselijk bekend W. de Zwijgerweg 93a te Geldermalsen.

* Zienswijzen: door belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoonnummer 0345-586686.

* Datum publicatie: 18 april 2002.

Commissie voor bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van donderdag 2 mei 2002 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:

* 19.30 uur bezwaarschriften van 25 en 26 februari, 2, 4 , 5 en 8 maart 2002, ingediend door de heer C.D. Ekelmans, mevrouw A.A.S. Wesselo-de Bode, mevrouw Y.M.L. Ponsioen-de Busser en de heer P. Van Veldhoven mede namens overige bewoners van de buurt, inzake het verlenen van een bouwvergunning door het college van burgemeester en wethouders d.d. 21 februari 2002 aan de heer W. Versteeg voor het bouwen van een duivenhok, gesitueerd aan de Steenspil 29 te Geldermalsen.

* 20.10 uur bezwaarschriften van 12 en 14 november 2001, ingediend door de heer M.J. Kaan respectievelijk de heer mr D.H. Nas, Hoge van den Broek advocaten, namens M.J.K. Beheer b.v., inzake het weigeren van een bouwvergunning door het college van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2001 voor de schuur, kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie M, nummer 357, plaatselijk bekend Rijksstraatweg 51 te Buurmalsen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf donderdag 18 april 2002 voor elke belanghebbende ter inzage bij de vakbalie "Bouwen en Wonen" tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

Mr W.J. Wierda, Voorzitter.

Informatie Betuweroute

Op deze pagina informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Geldermalsen. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, Marleen Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.

Tijdelijke afsluiting afrit bij Meteren

Met de aanleg van de Betuweroute worden tevens de verbindingssporen van het spoor Utrecht-Den Bosch aangelegd. Voor de sporen vanuit Den Bosch moet een viaduct in de A15 worden gebouwd en de A15 ter hoogte van het bestaande viaduct over het spoor Utrecht-Den Bosch worden verhoogd. Dit gebeurt in 4 fasen waarin het verkeer op de A15 over verlegde en versmalde rijstroken wordt geleid. In de eerste fase wordt de A15 aan de zuidkant tijdelijk verbreed, vervolgens wordt in het midden van de A15 gewerkt. In de derde fase wordt het noordelijke deel van het viaduct gebouwd en de noordbaan van de A15 opgehoogd. In de vierde fase gebeurt dit aan de zuidkant. Deze werkzaamheden duren al met al tot en met het eerste kwartaal in 2004.

Voor bovenstaande werkzaamheden moet op en aan de A15 worden gewerkt. Door het plaatsen van fysieke afscheidingen worden werkruimten gecreëerd. Om deze afscheidingen te kunnen plaatsen wordt de zuidelijke afrit (nummer 30, Meteren/Neerijnen) tijdelijk enkele nachten afgesloten, te weten in:

* week 17 in de nachten van 22 op 23 en 23 op 24 april.
De afsluitingen zijn 's nachts van 20.00 uur tot 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via afrit nummer 31 Wadenoijen. Dit wordt met borden aangegeven. Gedurende de werkzaamheden voor de bouw van het viaduct en het ophogen van de A15 wordt het verkeer op de A15 over verlegde en versmalde rijstroken geleid en krijgt het te maken met breedte- en snelheidsbeperkingen.

Informatie Betuweroute

Op deze pagina informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Geldermalsen. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, Marleen Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.

Laatste werkzaamheden op de Boutensteinseweg voor opening Boutensteinseweg in weekend 27/28 april weer open

De komende dagen vinden voor de aanleg van de Betuweroute de laatste werkzaamheden op de Boutensteinseweg plaats. Op donderdag 18, vrijdag 19 en maandag 22 tot en met woensdag 24 april wordt de Boutensteinseweg met de aansluiting op de Lageveldweg geasfalteerd. In die periode is daarom de ingang van de Lageveldweg vanaf de Boutensteinseweg afgesloten. Het verkeer wordt via de Nieuwendijk en Heulweg omgeleid naar de Lageveldweg of de Spinweg voor de bestaande omleidingsroute naar de gemeente Neerijnen. De omleiding wordt duidelijk met borden aangegeven. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Boutensteinseweg.

Helaas wat later dan verwacht maar in het weekend van 27/28 april gaat de Boutensteinseweg weer open ! Er zullen nog wel werkzaamheden voor de aanleg van de Betuweroute plaatsvinden maar al het verkeer kan in ieder geval weer gebruik maken van de Boutensteinseweg.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. M. v/d Water, Verlengde Bredestraat 51 te Meteren, plaatsen tuinhuisje (8 april 2002);

2. J. Smits, Weth. Klerkstraat 9 te Beesd, plaatsen tuinhuisje (9 april 2002);

3. M. Voorneveld-Timmer, Marktplein 7 te Geldermalsen, plaatsen vouw/rolhek (10 april 2002);

4. D.H. van Zandwijk, Bulkstraat 21 te Deil, vernieuwen woning (10 april 2002);

5. Fam. R. Klinkert, Dorpsstraat 8 te Enspijk, oprichten kapschuur/berging (11 april 2002);

6. A.C. de Haar, Tiendweg 6 te Rhenoy, vergroten woning (12 april 2002);

7. C.D.T.M. ten Brink, Lingedijk 55 te Geldermalsen, vergroten woning (15 april 2002);

8. J.L. Kosters, Huizekamplaan 37A te Beesd, plaatsen tuinhuisje (15 april 2002);

9. P. Mesu, Geldersestraat 80 te Geldermalsen, plaatsen/vernieuwen dakramen (15 april 2002);

10. J. de Jong, Dorpsstraat 42 te Meteren, plaatsen dakkapellen (16 april 2002);

11. B. Verstegen, Breezij 19 te Rhenoy, vergroten/veranderen woning (15 april 2002);


* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 18 april 2002.

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. C.L. van Brenk, Peppelbos 8 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (18 april 2002);

2. M. 't Hart, Eikenlaan 4 te Geldermalsen, oprichten tuinschuur (18 april 2002);

3. H.A. Lobik, J.A.L. van Meertenstraat 7 te Meteren, oprichten tuinhuisje (18 april 2002);

4. T.H.J. v/d Pol, Glorie van Holland 3 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (18 april 2002);

5. C.M. van Mourik, Groeneweg 28 te Buurmalsen, plaatsen dakkapel (18 april 2002);

6. A.D.R. Brinkman, Zaaiwaardweg 16A te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (18 april 2002);

7. Kroeze, Huizekamplaan 43 te Beesd, vergroten woning (18 april 2002);

8. Fam. S. den Hollander en Zonen, Provincialeweg Oost 7B te Deil, vergroten kassen (18 april 2002);

9. C.L. Steennis. J. van Oldenbarneveltstraat 10 te Geldermalsen, vergroten woning (18 april 2002);

10. A.J. Jansen, J. van Oldenbarneveltstraat 8 te Geldermalsen, vergroten woning (18 april 2002);

11. G.J. van Brakel, Wilhelminastraat 21 te Beesd, plaatsen tuinhuis (18 april 2002);

12. H. v. Elst, Polderdijk 30 te Rumpt, vergroten woning (18 april 2002);

13. G. Nijhoff, Boomkamp 27 te Geldermalsen, vergroten woning (18 april 2002);

14. M.L.S. Molenaar, W.J. van der Hooftstraat 52 te Meteren, vergroten woning (18 april 2002);


* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 18 april 2002.

Kapvergunningen

Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
1. J. van Essen, Bosmanskamp 49 Geldermalsen, voor het kappen van 2 esdoorns (18 april 2002);

2. G. de Jong, van der Duijn van Maasdamstraat 5 Geldermalsen, voor het kappen van 2 vliegdennen en 1 den (18 april 2002);
3. C.B. van Hoorn, Badweg 19 Geldermalsen, voor het kappen van 1 spar 18 april 2002);

4. F. de Waal, Prins Bernhardlaan 6 Geldermalsen, voor het kappen van
1 den (18 april 2002);

5. R. Hopman, Kampsedijk (ong.) Enspijk, voor het kappen van 49 hoogstamfruitbomen (18 april 2002). Voor deze kapvergunning zal er gedeeltelijke compensatie plaatsvinden door middel van herplant. Voor 15 hoogstamfruitbomen is de kapvergunning geweigerd;
6. H. Richter, Trichtse Kade/Zeedijk Buurmalsen, voor het kappen van 11 populieren (18 april 2002). Voor deze bomen zal gedeeltelijk compensatie plaatsvinden door middel van herplant.
7. Gemeente Geldermalsen, ter hoogte van de Provincialeweg N327/Randweg Geldermalsen, voor het kappen van: 7 essen, 8 eiken,
1 meidoorn, 1 veldesdoorn en 1 zwarte els (18 april 2002). Deze bomen moeten worden gekapt t.b.v. de aanleg Randweg 5e fase;
8. Gemeente Geldermalsen, Johan van Oldenbarneveldtstraat Geldermalsen, ter hoogte van de nummers 1 t/m 73, voor het kappen van 11 meidoorns (18 april 2002). Na uitvoering van de werkzaamheden zal er compensatie plaatsvinden door middel van herplant.


* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrecht-bank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 18 april 2002

Gemeenteraadsvergadering

* Datum: dinsdag 23 april 2002

* Tijd: 20.00 uur

* Plaats: gemeentehuis Geldermalsen

* Agenda:


1. Opening.

2. Burgerspreekrecht.

3. Vaststelling raadsagenda.

4. Notulen 26 februari, 12 en 14 maart 2002.
5. Ingekomen stukken en mededelingen.

6. Benoeming en beëdiging wethouders.

7. Onderzoek geloofsbrieven en toelating benoemd verklaarde raadsleden.

8. Beëdiging benoemd verklaarde raadsleden.
9. Vaststelling Verordening op de (raads)commissies.
10. Benoeming leden raadscommissies en commissievoorzitters.
11. Aanwijzing/benoeming leden gemeentelijke vertegenwoordigers in 'regionale' organen.

12. Aanbieding Beleidsprogramma 2002-2006.

13. Wijziging/aanpassing gemeenschappelijke Regeling Instelling Openbaar Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs in de Betuwe.
14. Rondvraag.

Vanaf 19.30 uur bestaat voor de gemeenteraad de mogelijkheid om in het openbaar met het college van gedachten te wisselen over onderwerpen het gemeentebestuur betreffende.

De openbare vergaderstukken liggen tijdens de openstellingstijden ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis (vooraf melden bij Communicatie).

Het spreekrecht voor burgers maakt voortaan onderdeel uit van de officiële raadsvergadering. Wie van dit spreekrecht gebruik wenst te maken moet dat uiterlijk twee dagen van tevoren melden bij het Bestuurssecretariaat via telefoon 0345-586606.