Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 19-04-2002 Persbericht district Den Bosch

Theehuis gesloten in verband met drugshandel`

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL HARDDRUGS

De politie District Den Bosch heeft gisterenmiddag bij een actie ter bestrijding van handel in harddrugs vier verdachten aangehouden. In totaal vijfentwintig politiemensen deden in aanwezigheid van de rechter-commissaris invallen in een theehuis aan de Van Noremborghstraat en een tweetal woningen in `s-Hertogenbosch. Bij de invallen zijn harddrugs, geld en van diefstal afkomstige goederen inbeslaggenomen.

Uit het onderzoek dat de politie medio maart 2002 startte, kwam vast te staan dat er dealactiviteiten plaatsvonden vanuit- en in de directe omgeving van het theehuis aan de Van Noremborghstraat. Bij de inval in het theehuis zijn drie verdachten aangehouden. In het theehuis is een hoeveelheid harddrugs en geld inbeslaggenomen. Het theehuis is op last van de gemeente gesloten.

In de woning van een van de verdachten is nog een aantal vermoedelijk van diefstal / heling afkomstige goederen inbeslaggenomen. De vierde verdachte is in de woning aangehouden. Alle verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. De omwonenden van het theehuis in de Van Noremborghstraat ondervonden veel overlast door de dealactiviteiten. Met het ingrijpen van gisteren en met de sluiting van het theehuis door de gemeente, denkt de politie de overlast voor het grootste deel te hebben ingeperkt.